Linzensalade met spinazie, bieten, danablu en pecannoten
Linzensalade met spinazie, bieten, danablu en pecannoten

Linzensalade met spinazie, bieten, danablu en pecannoten

Deze linzensalade wordt op smaak gebracht met danablu. Danablu is een Deense blauwschimmelkaas die 12 weken gerijpt is. Deze machtige kaas is erg lekker bij de zoete rode bietjes, spinazie, rode ui en zwarte balsamicoazijn. Een echte smaakbom!

Allergens:
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

40 g

Groene linzen

½ unit

Rode ui

150 g

Rode biet

15 g

Pecannoten

(Contains Tree nuts)

50 g

Spinazie

(May be present Celery)

3 sprig

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

40 g

Danablu

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories595 kcal
Energy (kJ)2490 kJ
Fat39 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate39 g
Sugar0 g
Dietary Fiber20 g
Protein24 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

1

Meng de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 20 - 25 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de bieten in dunne plakken. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pecannoten 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de rode ui en bieten 3 - 4 minuten op middelmatig vuur. Blus af met de helft van de zwarte balsamicoazijn en roerbak nog 1 minuut zodat het zuur van de azijn kan vervliegen.

4

Maak een dressing in de saladekom van de extra vierge olijfolie, overige zwarte balsamicoazijn, honing en peper en zout.

5

Scheur de spinazie klein en snijd de peterselie fijn. Meng de spinazie met de rode ui, bieten en de helft van de peterselie en voeg toe aan de saladekom. Voeg als laatste de linzen en de helft van de danablu toe aan de salade.

6

Verdeel de salade over de borden en garneer met de pecannoten, overige peterselie en overige danablu.