Deze linzensalade wordt op smaak gebracht met danablu. Danablu is een Deense blauwschimmelkaas die 12 weken gerijpt is. Deze machtige kaas is erg lekker bij de zoete rode bietjes, spinazie, rode ui en zwarte balsamicoazijn. Een echte smaakbom!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
40 g
Groene linzen
½ unit
Rode ui
150 g
Rode biet
15 g
Pecannoten
(Contains Tree nuts)
50 g
Spinazie
(May be present Celery)
3 sprig
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
40 g
Danablu
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Meng de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 20 - 25 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de bieten in dunne plakken. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pecannoten 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de rode ui en bieten 3 - 4 minuten op middelmatig vuur. Blus af met de helft van de zwarte balsamicoazijn en roerbak nog 1 minuut zodat het zuur van de azijn kan vervliegen.
Maak een dressing in de saladekom van de extra vierge olijfolie, overige zwarte balsamicoazijn, honing en peper en zout.
Scheur de spinazie klein en snijd de peterselie fijn. Meng de spinazie met de rode ui, bieten en de helft van de peterselie en voeg toe aan de saladekom. Voeg als laatste de linzen en de helft van de danablu toe aan de salade.
Verdeel de salade over de borden en garneer met de pecannoten, overige peterselie en overige danablu.