Elk land kent z'n eigen streetfood: een snelle hap die je op elke hoek van de straat kunt krijgen. Makkelijk te maken en boordevol authentieke smaken - geniet van de lokale gerechten van jouw favoriete bestemmingen met onze Streetfood-recepten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Hotdog bun
(Contains Rye, Soy, Wheat)
50 g
Seasoned minced beef
(May be present Mustard, Celery, Soy, Gluten, Egg)
25 g
Grated mature cheese
(Contains Milk)
1 piece
Pork sausage with Cheddar and red onion
(Contains Milk)
100 g
Passata
20 g
Onion chutney
100 g
Rainbow slaw mix
250 g
Oven-ready potato wedges
½ piece
Green chili pepper
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 tablespoon
Red wine vinegar
½ tablespoon
Olive oil
½ teaspoon
Sugar
1.5 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) in kleine ringetjes. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelen 20 minuten in de oven, of tot de aardappelen goudbruin zijn.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 10 - 12 minuten op middelmatig vuur. Keer de worst regelmatig om.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg, zodra het gehakt bruin kleurt, de passata, de helft van de groene peper en 1/2 tl suiker per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 4 - 5 minuten sudderen.
Meng in een saladekom per persoon: 1 1/2 el mayonaise met 1 el rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de wortel-koolmix toe en meng goed door.
Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?
Leg, zodra de worst en de chili klaar zijn, de hotdogbroodjes op een bakplaat met bakpapier. Beleg de broodjes met de worst en verdeel de chili over de broodjes. Bestrooi de hotdogs met de geraspte kaas en bak het geheel nog 3 - 4 minuten bovenin de oven, of tot de kaas gesmolten is.
Verdeel de aardappelen en coleslaw over de borden. Leg de belegde hotdogs erbij en garneer met de uienchutney en de overige groene peper.