Loaded fries met ontbijtspek en cheddar
Loaded fries met ontbijtspek en cheddar

Loaded fries met ontbijtspek en cheddar

met tomatensalsa, koolsla en BBQ-kruiden

Weinig tijd om in de keuken te staan? We hebben de rodekool, wittekool en wortel alvast voor je gesneden, waardoor je gemakkelijk een heerlijk gerecht op tafel zet!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

¼ sachet(s)

BBQ spice rub

1.5 piece

Tomato

½ piece

Onion

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

50 g

Rainbow slaw mix

¼ piece

Lime

2 slice

Bacon

25 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ teaspoon

Sugar

1 tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3274 kJ
Calories783 kcal
Fat51.9 g
Saturated Fat12.9 g
Carbohydrate57 g
Sugar9.2 g
Dietary Fiber13 g
Protein19.7 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Grater
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Frieten maken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik.
  • Meng ze in een kom met per persoon: 1 el olijfolie en 1 tl BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Mengen
2
  • Meng in een saladekom de zure room met de mix van wittekool, rodekool en wortel. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige BBQ-rub.
  • Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp.
  • Pers 1/4 limoen per persoon uit in een tweede kleine kom.

Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

 

Salsa maken
3
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  • Snipper de helft van de ui en snijd de andere helft in fijne halve ringen (zie Tip).
  • Voeg de gesnipperde ui, de tomatenblokjes en per persoon: 1/2 tl suiker en 1/2 tl limoenrasp toe aan het limoensap. Roer goed door en zet apart. 

Tip: Je serveert een deel van de ui rauw. Houd je hier niet van? Snijd dan de gehele ui in halve ringen en bak alle ui mee met het spek in de oven.

Bakken
4
  • Verdeel de ontbijtspekplakjes en halve-uienringen over een andere bakplaat met bakpapier en bak de laatste 5 - 7 minuten mee in de oven met de frieten.
  • Strooi, wanneer je het ontbijtspek in de oven zet, de geraspte kaas over de frieten. 
  • Verdeel de frieten over de borden en schep de tomatensalsa en koolsla erbij.
  • Verdeel de gebakken ui erover en verkruimel het ontbijtspek over de frieten en salade. Serveer met de pittige mayonaise.