Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken en je kunt het zelfs rosé eten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
4 piece
Mini tortillas
(Contains Tarwe)
1 piece
Pork tenderloin
(May be present Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
25 g
BBQ Sauce
(Contains Zwaveldioxide en sulfiet, Mosterd)
100 g
Slaw mix
½ piece
Avocado
¼ bunch
Scallions
½ piece
Lime
¼ piece
Green chili pepper
5 g
Fresh coriander & mint
¼ pack
Red kidney beans
50 g
Mayonnaise
(Contains Mosterd, Ei)
1 teaspoon
White wine vinegar
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Snijd de varkenshaas in kleine blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en pers het sap uit.
Meng in een kom de wittekool en wortel met per persoon: 1 el mayonaise, 1 tl witte wijnazijn. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes samen met de volledige koriandertakjes fijn. Meng de helft van de verse kruiden door de koolsla en breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Meng in een kom de avocadoblokjes met het groene gedeelte van de bosui, de groene peper en het overige limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een grote koekenpan zonder olie op hoog vuur. Bak de mini-tortilla's 1 minuut per kant en leg ze op een bord met een theedoek eroverheen om ze warm te houden (zie Tip). Verhit ondertussen 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de varkenshaasblokjes en het witte gedeelte van de bosui toe en bak 3 - 6 minuten. Laat ondertussen de bonen uitlekken en spoel af. Bak de laatste minuut de bonen en barbecuesaus mee met het vlees. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur vervolgens uit en houd het vlees afgedekt warm.
Tip: Kook je voor meerdere personen? Gebruik dan 2 koekenpannen of verwarm de mini-tortilla's 2 - 3 minuten in de oven op 200 graden.
Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de helft van de limoenrasp en 1 tl limoensap per persoon.
Vul de tortilla's met de koolsla, het vlees en de avocadosalsa. Garneer met de limoenmayonaise en de overige limoenrasp en verse kruiden.