Loaded soft taco's met varkenshaas
Loaded soft taco's met varkenshaas

Loaded soft taco's met varkenshaas

met koolsla, avocadosalsa en zelfgemaakte kaasdip

Wist je dat avocado boordevol plantaardige, onverzadigde vetten zit? Dit draagt bij aan een beter cholesterolgehalte en houdt je hart en bloedvaten gezond.

Allergens:
Wheat
Sulphites
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

4 piece

Mini tortillas

(Contains Wheat)

1 piece

Pork tenderloin

(May be present Gluten, Milk, Mustard, Celery, Soy)

25 g

BBQ Sauce

(Contains Sulphites, Mustard)

100 g

Slaw mix

70 g

Corn

½ piece

Avocado

¼ bunch

Scallions

½ piece

Lime

40 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

½ piece

Green chili pepper

5 g

Fresh coriander & mint

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 tablespoon

Olive oil

100 milliliters

[Plant-based] milk

½ tablespoon

Flour

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)5073 kJ
Calories1213 kcal
Fat69.2 g
Saturated Fat20.2 g
Carbohydrate90.8 g
Sugar23.3 g
Dietary Fiber12.4 g
Protein52.6 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Bowl
Plate
Fryingpan with lid
Large Frying Pan
Whisk
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snijd de varkenshaas in kleine blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en pers de limoen uit.

Koolsla maken
2

Meng in een kom de wittekool en wortel met de helft van de limoenrasp en per persoon: 1 el mayonaise en 1 tl limoensap. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes samen met de volledige koriandertakjes fijn. Meng de helft van de verse kruiden door de koolsla en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Avocadosalsa maken
3

Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de groene peper fijn. Meng in een kom de avocado met het groene gedeelte van de bosui, de helft van de groene peper en het overige limoensap. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken
4

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Verwarm de tortilla's 1 minuut per kant en leg ze op een bord met een theedoek eroverheen om ze warm te houden (zie Tip). Verhit ondertussen 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de varkenshaas en het witte gedeelte van de bosui toe en bak 3 - 6 minuten. Laat ondertussen de mais uitlekken. Bak de laatste minuut de mais en barbecuesaus mee met het vlees. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur vervolgens uit en houd afgedekt warm.

Tip: Kook je voor meerdere personen? Gebruik dan 2 koekenpannen of warm de mini-tortilla's 2 - 3 minuten op in de oven op 200 graden.

Kaassaus maken
5

Zet 100 ml melk per persoon klaar. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en bak 2 - 3 minuten, of tot het begint te geuren. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer goed door met een garde tot een glad geheel. Voeg de geraspte kaas toe en meng goed door tot alles is gesmolten. Voeg de overige groene peper toe, breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng goed door en zet vervolgens het vuur uit.

Serveren
6

Vul de tortilla's met de koolsla, het vlees en de avocadosalsa. Besprenkel met de kaassaus en garneer met de overige verse kruiden en limoenrasp.