Loaded Veggie Nachos
Loaded Veggie Nachos

Loaded Veggie Nachos

with sour cream and slaw

Ken jij tortillachips alleen als snack? In dit recept vormen ze de basis voor een smaakvol en vullend Mexicaans gerecht.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Sweet chilli tortilla chips

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

½ piece

Tomato

100 g

Rainbow slaw mix

½ piece

Onion

½ pack

Black beans

25 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½

Tomato paste

70 g

Corn

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Sugar

1.5 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3377 kJ
Calories807 kcal
Fat35.4 g
Saturated Fat9.7 g
Carbohydrate87.6 g
Sugar25.2 g
Dietary Fiber21.9 g
Protein27.6 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Colander
Casserole
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui. Snijd de tomaat in blokjes. 
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snuf zout. Meng de rodekool, wittekool en wortel erdoorheen, schep goed om en laat de dressing intrekken.
  • Giet de mais en zwarte bonen af in een vergiet.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui 2 minuten. Voeg per persoon: 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak), 1/2 blikje tomatenpuree en 1 el water toe.
  • Verlaag het vuur en meng de mais en zwarte bonen erdoor. Laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met peper en zout.

 

Afwerken
3
  • Verdeel de tortillachips over een ovenschaal en schep de bonensaus erop.
  • Verdeel de tomatenblokjes en cheddar eroverheen. Bak 5 - 7 minuten in de oven, of tot de cheddar gesmolten is.
Serveren
4
  • Verdeel de nacho's over de borden.
  • Serveer met de kool-wortelsalade.
  • Garneer met de zure room.