Lomfilet met risotto van orzo
Lomfilet met risotto van orzo

Lomfilet met risotto van orzo

met spekjes, citroen en tijm

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

3 piece

Garlic

⅓ piece

Fennel

⅓ piece

Courgette

½ piece

Lemon

20 g

Bacon lardons

85 g

Orzo

1 piece

Cusk

⅓ sachet(s)

Dried thyme

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

to taste

Extra virgin olive oil

200 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories661 kcal
Energy (kJ)2765 kJ
Fat19 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate77 g
Sugar11 g
Dietary Fiber4 g
Protein41 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes. Snijd de courgette in dunne halve maantjes. Snijd de citroen in schijfjes

Tip: Heb je geen haast en wil je dit gerecht een leuke draai geven? Schaaf dan de courgette in linten en bak ze mee met de lomfilet voor een mooi eindresultaat.

Spekjes bakken
2

Verhit een hapjespan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan. Verhit per persoon 1/2 el roomboter in de hapjespan met bakvet en bak de ui, knoflook, venkel en courgette 3 – 4 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, zoals komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Orzo koken
3

Voeg de orzo toe en bak 1 minuut. Schenk de bouillon er voorzichtig bij en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar op laag vuur. Schep regelmatig. Voeg de laatste 5 minuten ook de spekblokjes toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Dep de lomfilet droog met keukenpapier en bestrooi met de gedroogde tijm, peper en zout.

Tip: Lomfilet is rijk aan jodium – belangrijk voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen. Eet je weinig brood (met bakkerszout)? Zorg dan dat je voldoende vis en zuivel eet om toch genoeg jodium binnen te krijgen.

Vis bakken en serveren
4

Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 3 – 4 minuten op één zijde. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Verdeel de orzo over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Knijp een schijfje citroen per persoon uit boven de orzo. Leg de gebakken lomfilet erop en garneer met de overige schijfjes citroen.