Low-carb salade met kogelbiefstuk
Low-carb salade met kogelbiefstuk

Low-carb salade met kogelbiefstuk

met krokante kikkererwten en gegrilde courgette

Kogelbiefstuk komt uit de bovenbil van het rund en noemt men de kogel omdat het naast het kogelgewricht zit. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Rump steak

½ piece

Red onion

½ piece

White courgette

½ can

Chickpeas

0.15 sachet(s)

Yellow curry spices

⅓ bunch

Radish

30 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & baby spinach

¼ piece

Easy peel orange

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories444 kcal
Energy (kJ)1857 kJ
Fat20 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate22 g
Sugar8 g
Dietary Fiber11.2 g
Protein40 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Colander
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Paper Towel
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.

Tip: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - daar bevatten ze wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.

In de oven bakken
2

Halveer de courgette in de lengte en snijd in reepjes van ongeveer 5 cm lang. Meng de courgette in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Leg de courgette op de helft van een bakplaat met bakpapier. Meng in dezelfde kom de kikkererwten en de currykruiden goed door elkaar. Leg de kikkererwten naast de courgette op de bakplaat. Bak 17 - 20 minuten in de oven. Snijd de radijs in dunne plakken.

Vlees bakken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 1 - 2 minuten. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Bak de kogelbiefstuk in de koekenpan met de rode ui in 2 - 3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Serveren
4

Meng in een saladekom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en pers 1/4 sinaasappel per persoon uit boven de kom. Roer tot een dressing met wat peper en zout. Roer de slamix en de radijs door de dressing en verdeel over de borden. Snijd de overige sinaasappel in partjes. Snijd het vlees tegen de draad in en serveer samen met de gebakken rode ui op de salade. Bestrooi met de kikkererwten en serveer met de geroosterde courgette en de sinaasappelpartjes.