Luxe Aziatische bowl met tempura garnalen
Luxe Aziatische bowl met tempura garnalen

Luxe Aziatische bowl met tempura garnalen

met ei, peen en paddenstoelenmix

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergens:
Wheat
Fish
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Scallions

1 piece

Carrot

1 piece

Garlic

1.52 piece

Egg

65 g

Fresh spaghetti

120 g

Shrimp

25 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

10 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

20 g

Ginger stir-fry sauce

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

75 g

Pre-cut ​​mushroom mix

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

½ sachet(s)

Black sesame seeds

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

2 tablespoon

Flour

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories589 kcal
Energy (kJ)2465 kJ
Fat24.2 g
Saturated Fat4.4 g
Carbohydrate49.6 g
Sugar12.4 g
Dietary Fiber7.6 g
Protein36.6 g
Salt7.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
Pan with Lid
Lidded saucepan
Lidded saucepan
Sautépan or large frying pan
Bowl
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de verse spaghetti en eieren. Snijd 1 bosui per persoon in schuine grove plakken en houd apart om later mee te garneren. Snijd de overige bosui in fijne ringen. Halveer de peen in de lengte. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf 2 linten per persoon van de peen en houd apart voor de garnering. Snijd de overige peen in dunne plakjes. Pel de knoflook.

Eieren en spaghetti koken
2

Kook 1 ei per persoon, afgedekt, in 6 minuten zacht (zie Tip). Haal de eieren uit de pan en laat schrikken onder koud water. Houd apart tot serveren. Kook de verse spaghetti 4 - 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat afgedekt staan.

Tip: Houd je meer van een hardgekookt ei? Kook het ei dan 8 minuten.

Bouillon maken
3

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een steelpan met deksel voor de bouillon. Voeg de vissaus, de helft van de woksaus met gember, de knoflook, peenplakjes, fijngesneden bosui en 1/2 bouillonblokje per persoon toe. Laat, afgedekt, zachtjes koken op laag vuur tot serveren.

Paddenstoelen bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelenmix 4 - 6 minuten. Voeg de overige woksaus met gember toe en breng op smaak met peper. Laat 1 minuut inkoken. Haal vervolgens de paddenstoelen met de saus uit de pan en bewaar apart.

Garnalen paneren
5

Verhit 2 el zonnebloemolie per persoon in de grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de bloem toe aan een kom. Klop 1/2 ei per persoon los in een tweede kom. Meng in een derde kom de panko, 1 1/2 tl Koreaanse kruidenmix per persoon, peper en zout. Dep de garnalen goed droog met keukenpapier. Wentel elke garnaal eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de panko tot deze volledig bedekt is met een laagje panko. Bak de garnalen 3 - 4 in minuten gaar en goudbruin in de grote koekenpan.

Serveren
6

Pel de gekookte eieren en halveer ze. Verdeel de noedels over diepe kommen. Schep wat van de bouillon met groenten over de noedels. Voeg de garnalen, de paddenstoelen en 1 ei per persoon toe. Garneer met de linten en de grofgesneden bosui. Besprenkel met de gomasio.