Bibimbap bestaat uit verschillende elementen. Wanneer je deze bereidt, koelen anderen al af. Geen zorgen: het is de bedoeling dat je dit gerecht lauwwarm serveert.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
White long grain rice
100 g
Pre-cut mushroom mix
1 piece
Marinated steak
(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)
1 piece
Egg
(Contains Egg)
20 g
Kimchi sauce
½ piece
Courgette
½ piece
Carrot
½ sachet(s)
Korean-style spice mix
(Contains Wheat, Sesame, Soy)
10 milliliters
Sesame oil
(Contains Sesame)
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
1 piece
Garlic
1.5 tablespoon
Sunflower oil
1 teaspoon
Brown sugar
1 teaspoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Water for the sauce
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de wortel. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Voeg de wortel, courgette en paddenstoelen toe aan aparte kommen.
Meng in een kom de helft van de sojasaus en de helft van de sesamolie met 1 tl Koreaanse kruiden per persoon. Voeg de steak toe en meng met de marinade. Laat de steak marineren in de koelkast.
Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de overige sesamolie met 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de courgette 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Bak de wortel in dezelfde pan 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan en bak de paddenstoelen in 6 minuten gaar. Voeg in de laatste minuut de helft van de knoflook toe en bak mee. Blus af met de wittewijnazijn en de overige sojasaus.
Weetje: Paddenstoelen zijn rijk aan vitamine B2. Deze vitamine houdt je energie op peil.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de steak 1 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout en laat rusten onder aluminiumfolie. Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon en bak 1 spiegelei per persoon. Meng in een kleine kom de kimchisaus, suiker, de overige knoflook en het water. Bewaar apart tot serveren.
Snijd de steak in plakken. Verdeel de rijst over diepe borden. Verdeel de gewokte groenten, de steak en het spiegelei over de rijst. Strooi naar smaak de overige Koreaanse kruiden erover en besprenkel met de kimchisaus (zie Tip).
Tip: Wil je het meeste halen uit de smaakcombinaties in dit gerecht? Meng dan alles goed door elkaar met twee lepels zodat alle smaakmakers en het spiegelei goed gemengd worden met de rijst.