Vandaag serveer je deze luxe burger niet zomaar met frietjes! Je strooit er geraspte kaas over en besprenkelt ze met extra vierge olijfolie met truffelaroma.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains Melk (inclusief lactose))
250 g
French fries
1 piece
Brioche bun
(Contains Tarwe, Melk (inclusief lactose), Ei May be present Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten)
80 g
Portobello mushroom
1 piece
Seasoned hamburger
(May be present Soja, Gluten, Ei, Mosterd, Selderij)
½ piece
Kumato tomato
2.5 g
Fresh flat leaf parsley
(May be present Selderij)
30 g
Arugula & lamb's lettuce
2 milliliters
Truffle-style olive oil
25 g
Mayonnaise
(Contains Mosterd, Ei)
½ teaspoon
White wine vinegar
¾ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in halve maantjes. Rasp de parmigiano reggiano.
Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier (zie Tip). Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Bak het briochebroodje de laatste 2 minuten mee.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje hamburger zonder de frieten. De frieten kun je later in de week gebruiken.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de portobello rondom bruin in 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Bak, afgedekt, 3 - 4 minuten verder. Zet het vuur uit en houd warm met het deksel op de pan.
Verhit, wanneer de frietjes 15 minuten in de oven zitten, 1/4 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de runderburger samen met de ui 3 – 4 minuten per kant, of tot de runderburger gaar is. Houd warm in de pan tot serveren.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de kumato tomaat in 8 partjes. Meng in een saladekom de salade met de tomatenpartjes, wat extra vierge olijfolie en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de mayonaise met de helft van de olijfolie met truffelaroma.
Snijd de briochebroodjes open. Besmeer met de truffelmayonaise. Verdeel over elk broodje 1 runderburger, wat gebakken ui en de portobello. Verdeel de frietjes over de borden. Garneer de frietjes met de geraspte kaas. Druppel de overige olijfolie met truffelaroma over de frietjes en kaas. Bestrooi met de gesneden peterselie. Serveer de burger en frietjes met de frisse salade.