Luxe burger met truffelmayonaise en portobello
Luxe burger met truffelmayonaise en portobello

Luxe burger met truffelmayonaise en portobello

met parmezaan-truffelfrietjes en salade

Vandaag serveer je deze luxe burger niet zomaar met frietjes! Je strooit er geraspte kaas over en besprenkelt ze met extra vierge olijfolie met truffelaroma.

Tags:
Family
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Ei
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Melk (inclusief lactose))

250 g

French fries

1 piece

Brioche bun

(Contains Tarwe, Melk (inclusief lactose), Ei May be present Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten)

80 g

Portobello mushroom

1 piece

Seasoned hamburger

(May be present Soja, Gluten, Ei, Mosterd, Selderij)

½ piece

Kumato tomato

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Selderij)

30 g

Arugula & lamb's lettuce

2 milliliters

Truffle-style olive oil

25 g

Mayonnaise

(Contains Mosterd, Ei)

Not included in your delivery

½ teaspoon

White wine vinegar

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1172 kcal
Energy (kJ)4903 kJ
Fat67.8 g
Saturated Fat22.3 g
Carbohydrate93.7 g
Sugar6.7 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein40.7 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Baking Sheet with Baking Paper
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in halve maantjes. Rasp de parmigiano reggiano.

Bakken
2

Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier (zie Tip). Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Bak het briochebroodje de laatste 2 minuten mee.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje hamburger zonder de frieten. De frieten kun je later in de week gebruiken.

Portobello bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de portobello rondom bruin in 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Bak, afgedekt, 3 - 4 minuten verder. Zet het vuur uit en houd warm met het deksel op de pan.

Runderburger bakken
4

Verhit, wanneer de frietjes 15 minuten in de oven zitten, 1/4 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de runderburger samen met de ui 3 – 4 minuten per kant, of tot de runderburger gaar is. Houd warm in de pan tot serveren.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de kumato tomaat in 8 partjes. Meng in een saladekom de salade met de tomatenpartjes, wat extra vierge olijfolie en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de mayonaise met de helft van de olijfolie met truffelaroma.

Serveren
6

Snijd de briochebroodjes open. Besmeer met de truffelmayonaise. Verdeel over elk broodje 1 runderburger, wat gebakken ui en de portobello. Verdeel de frietjes over de borden. Garneer de frietjes met de geraspte kaas. Druppel de overige olijfolie met truffelaroma over de frietjes en kaas. Bestrooi met de gesneden peterselie. Serveer de burger en frietjes met de frisse salade.