Caesar salad is een klassieke salade die vooral in de Verenigde Staten al decennialang populair is. De salade is vernoemd naar de Italiaanse immigrant Caesar Cardini en werd volgens de overlevering geboren uit nood: meer ingrediënten waren er door een feestdag niet voorhanden. Caesarsalade wordt tegenwoordig, zoals in dit recept, vaak gemaakt met kip en spek. Vandaag voeg je ook sperziebonen toe, lekker vullend en gezond.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Kipfilet
3 slice
Ontbijtspek
100 g
Sperziebonen
1 unit
Ei
(Contains Egg)
½ unit
Knoflookteen
½ can
Ansjovis
(Contains Fish)
½ unit
Citroen
50 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
½ unit
Witte ciabatta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
½ head
Krulandijvie
10 g
Geraspte parmigiano reggiano
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de kipfilet 5 – 6 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak de ontbijtspek de laatste 5 minuten mee. Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar het ontbijtspek apart.
Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, was de eieren. Leg de eieren en de sperziebonen in de pan en kook samen 5 – 6 minuten.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Laat de ansjovis uitlekken (maar bewaar de olie!) en snijd de helft fijn. Houd de overige ansjovis heel. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in parten. Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook, de fijngesneden ansjovis en 1 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper.
Snijd de witte ciabatta in blokjes. Voeg de ansjovisolie toe aan de koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Bak de witte ciabatta in ongeveer 5 minuten goudbruine croutons. Roer regelmatig zodat de croutons niet aanbranden!
Snijd ondertussen de romaine-sla grof. Snijd de kip in plakken. Snijd de eieren in parten. Rasp de parmigiano reggiano grof.
Meng in een saladekom waarin je het gerecht gaat serveren de romaine met de sperziebonen en de croutons. Verdeel de eiparten erover en garneer met de dressing en de parmigiano reggiano. Leg de ansjovis erop, verdeel het ontbijtspek erover en leg de gesneden kipfilet in het midden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenparten.