Luxe caesarsalade met kip
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons

Caesar salad is een klassieke salade die vooral in de Verenigde Staten al decennialang populair is. De salade is vernoemd naar de Italiaanse immigrant Caesar Cardini en werd volgens de overlevering geboren uit nood: meer ingrediënten waren er door een feestdag niet voorhanden. Caesarsalade wordt tegenwoordig, zoals in dit recept, vaak gemaakt met kip en spek. Vandaag voeg je ook sperziebonen toe, lekker vullend en gezond.

Allergens:
Egg
Fish
Mustard
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 unit

Kipfilet

3 slice

Ontbijtspek

100 g

Sperziebonen

1 unit

Ei

(Contains Egg)

½ unit

Knoflookteen

½ can

Ansjovis

(Contains Fish)

½ unit

Citroen

50 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

½ unit

Witte ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

½ head

Krulandijvie

10 g

Geraspte parmigiano reggiano

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4167 kJ
Calories996 kcal
Fat76 g
Saturated Fat15.2 g
Carbohydrate23 g
Sugar2.3 g
Dietary Fiber6 g
Protein51 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Cutting Board
Paring Knife
Small Bowl
Grater
Salad Bowl

Cooking Steps

Kip en spek bakken
1

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de kipfilet 5 – 6 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak de ontbijtspek de laatste 5 minuten mee. Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar het ontbijtspek apart.

Bonen en eieren koken
2

Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, was de eieren. Leg de eieren en de sperziebonen in de pan en kook samen 5 – 6 minuten.

Dressing maken
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Laat de ansjovis uitlekken (maar bewaar de olie!) en snijd de helft fijn. Houd de overige ansjovis heel. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in parten. Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook, de fijngesneden ansjovis en 1 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper.

Croutons bakken
4

Snijd de witte ciabatta in blokjes. Voeg de ansjovisolie toe aan de koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Bak de witte ciabatta in ongeveer 5 minuten goudbruine croutons. Roer regelmatig zodat de croutons niet aanbranden!

Snijden
5

Snijd ondertussen de romaine-sla grof. Snijd de kip in plakken. Snijd de eieren in parten. Rasp de parmigiano reggiano grof.

Serveren
6

Meng in een saladekom waarin je het gerecht gaat serveren de romaine met de sperziebonen en de croutons. Verdeel de eiparten erover en garneer met de dressing en de parmigiano reggiano. Leg de ansjovis erop, verdeel het ontbijtspek erover en leg de gesneden kipfilet in het midden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenparten.