Luxe caesarsalade met kip en spek
Luxe caesarsalade met kip en spek

Luxe caesarsalade met kip en spek

met ansjovis, sperziebonen en zelfgemaakte croutons

Wist je dat de caesarsalade is ontstaan als noodoplossing tijdens plotselinge drukte in het restaurant van Cesare Cardini in Mexico?

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Fish
Mustard
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 piece

Chicken breast

2 slice

Bacon

75 g

Green beans

1 piece

Egg

1 piece

Garlic

½

Anchovies

(Contains Fish)

½ piece

Lemon

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

½ piece

White bread roll

½ head

Romaine lettuce

⅖ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

¾ tablespoon

Oil from the anchovies

Nutrition Values

Calories977 kcal
Energy (kJ)4087 kJ
Fat75 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate23 g
Sugar2 g
Dietary Fiber6.3 g
Protein49 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Pan with Lid
Small Bowl
Peeler or Cheese Slicer
Serving platter

Cooking Steps

Kip en spek bakken
1

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de kipfilet 5 – 6 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak het ontbijtspek de laatste 5 minuten mee. Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar het ontbijtspek apart.

Sperziebonen en eieren koken
2

Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en was de eieren grondig. Leg de eieren en de sperziebonen in de pan en kook ze samen 5 – 6 minuten.

Tip: Liever een hardgekookt ei? Kook ze dan 8 - 12 minuten in een aparte pan. Laat de eieren schrikken onder koud water - zo kun je ze gemakkelijk pellen.

Dressing maken
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Laat de ansjovis uitlekken en bewaar de olie. Snijd de helft van de ansjovis fijn en laat de rest heel. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in parten. Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook, de fijngesneden ansjovis en 1 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper.

Croutons bakken
4

Snijd het witte broodje in blokjes. Voeg de ansjovisolie toe aan dezelfde koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Bak de blokjes brood in ongeveer 5 minuten tot goudbruine croutons. Roer regelmatig zodat de croutons niet aanbranden.

Snijden
5

Snijd ondertussen de romaine sla grof. Snijd de kip in plakken. Snijd de eieren in parten. Rasp of schaaf de parmigiano reggiano voorzichtig in grove flinters met een kaasschaaf of dunschiller.

Serveren
6

Meng in een serveerschaal de romaine sla met de sperziebonen en de croutons. Verdeel de parten ei erover en garneer met de dressing en de geschaafde parmigiano reggiano. Leg de apart gehouden ansjovis erop, verdeel het ontbijtspek erover en leg de gesneden kipfilet in het midden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenparten.