Luxe caesarsalade met kip en spek
Luxe caesarsalade met kip en spek

Luxe caesarsalade met kip en spek

met zelfgemaakte dressing, parmezaan en croutons

Wist je dat de caesarsalade is ontstaan als noodoplossing tijdens plotselinge drukte in het restaurant van Cesare Cardini in Mexico?

Allergens:
Ei
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 piece

Chicken breast

2 slice

Bacon

90 g

Green beans

1 piece

Egg

(Contains Ei)

1 piece

Garlic

½ piece

Lemon

½ piece

White ciabatta

(Contains Rogge, Tarwe May be present Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

½ head

Romaine lettuce

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

3 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4462 kJ
Calories1066 kcal
Fat82.5 g
Saturated Fat16.5 g
Carbohydrate31.3 g
Sugar6.2 g
Dietary Fiber7.6 g
Protein50.9 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Pan with Lid
Grater
Small Bowl
Serving platter

Cooking Steps

Kip en spek bakken
1

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de kipfilet 5 - 6 minuten per kant. Bak het ontbijtspek de laatste 5 minuten mee. Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar het ontbijtspek apart.

Sperziebonen en eieren koken
2

Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en was de eieren grondig. Leg de eieren en de sperziebonen in de pan en kook ze samen 5 - 6 minuten (zie Tip).

Tip: Liever een hardgekookt ei? Kook ze dan 8 - 12 minuten in een aparte pan. Laat de eieren schrikken onder koud water - zo kun je ze gemakkelijk pellen.

Dressing maken
3

Rasp de Parmigiano Reggiano. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in partjes. Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook, 1/3 van de Parmigiano Reggiano en citroensap naar smaak. Breng op smaak met peper.

Croutons maken
4

Snijd het brood in blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak het brood in 5 minuten tot goudbruine croutons. Schud regelmatig om zodat de croutons niet aanbranden.

Snijden
5

Snijd ondertussen de romaine grof. Snijd de kip in plakken. Snijd de eieren in partjes.

Serveren
6

Meng in een serveerschaal de romaine met de sperziebonen en de croutons. Verdeel de eieren erover en garneer met de dressing en de overige Parmigiano Reggiano. Verdeel het ontbijtspek erover en leg de kipfilet in het midden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenpartjes.