Luxe driekazenplaattaart met bosbessen-uiencompote
Luxe driekazenplaattaart met bosbessen-uiencompote

Luxe driekazenplaattaart met bosbessen-uiencompote

met blauwe kaas, geitenkaas en walnoten

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zit in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
Wheat
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Matured goat's cheese

(Contains Milk)

50 g

Mustard cress

15 g

Blueberry jam

(May be present Peanuts, Tree nuts)

65 g

Pre-cooked beetroot

½ piece

Courgette

½ piece

Onion

50 g

Cream cheese

(Contains Milk)

½ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

25 g

Blue cheese cubes

(Contains Milk)

20 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

45 milliliters

Water for the sauce

1 tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)5877 kJ
Calories1405 kcal
Fat105.3 g
Saturated Fat55 g
Carbohydrate67.7 g
Sugar22.4 g
Dietary Fiber6.4 g
Protein36.7 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in dunne plakken en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Snijd de biet in dunne plakjes. 
  • Breek de geitenkaas in grove stukken. Meng in een kom de helft van de geitenkaas met de roomkaas en 1 - 2 el water per persoon.
  • Rol het bladerdeeg uit over een bakplaat met bakpapier. Besmeer het bladerdeeg met het geitenkaas-roomkaasmengsel.
  • Leg hier dakpansgewijs de courgette- en bietenplakjes op. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Bosbessen-uiencompote maken
2
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 - 5 minuten.
  • Blus af met 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg vervolgens de bosbessenjam en de aangegeven hoeveelheid water voor saus toe.
  • Roer goed, zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Gratineren
3
  • Haal de plaattaart uit de oven en verdeel de blauwekaasblokjes, de walnootstukjes en de overige geitenkaas erover. 
  • Bak de plaattaart nog 10 - 15 minuten, of tot de kaas goudbruin kleurt en het bladerdeeg gaar is.

 

Serveren
4
  • Knip de mosterdcress af. 
  • Garneer de plaattaart met de bosbessen-uiencompote en mosterdcress. 
  • Snijd in stukken en verdeel over de borden.

Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Bietjes worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!