Luxe geitenkaassalade
Luxe geitenkaassalade

Luxe geitenkaassalade

met venkel, gebakken peer, serranoham en walnoten

Speciaal ingrediënt in je box! Onze gerijpte geitenkaas is heerlijk romig en vol van smaak. Door de kaas te verwarmen versterken we dit.

Allergens:
Milk
Rye
Wheat
Walnuts
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Matured goat's cheese

(Contains Milk)

½ piece

Pear

½ piece

Onion

1 piece

White demi-baguette

(Contains Rye, Wheat May be present Gluten, Milk, Tree nuts, Sesame)

20 g

Serrano ham

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

½ piece

Fennel

½ sprig

Fresh rosemary

20 g

Cranberry chutney

20 g

Honey-mustard dressing

(Contains Mustard)

30 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3764 kJ
Calories900 kcal
Fat42 g
Saturated Fat22.8 g
Carbohydrate93.7 g
Sugar22.1 g
Dietary Fiber11.8 g
Protein35.1 g
Salt3.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes.
  • Schil de peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in de lengte in plakjes.
  • Snijd de ui in halve ringen.
Geitenkaas bakken
2
  • Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn.
  • Leg de geitenkaas op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de rozemarijn.
  • Leg het broodje en de walnootstukjes op de bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.
Ui en peer bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en peer 4 - 5 minuten.
  • Meng in een saladekom de honing-mosterddressing met de slamix en de venkel.
  • Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Liever meer dressing? Leng de dressing dan aan met een beetje extra vierge olijfolie of witte balsamicoazijn voor een friszoete toets.

Serveren
4
  • Serveer de salade in diepe borden.
  • Garneer met de gekarameliseerde peer, ui, serranoham en walnootstukjes.
  • Serveer de warme geitenkaas bovenop de salade.
  • Serveer de demi-baguettes met cranberrychutney ernaast.