Luxe kalfsstoof met ovenfriet
Luxe kalfsstoof met ovenfriet

Luxe kalfsstoof met ovenfriet

met peer-witlofsalade en cranberrychutney

De kalfsstoof is gekruid met rozemarijn, kruidnagel en citrusschil. Hij is bereid met lokaal kalfsvlees dat langzaam is gegaard in de slowcooker voor een extra mals resultaat.

Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

150 g

Pre-cut carrot & onion

7.5 g

Garlic paste

150 g

Veal stew

2.5 g

Fresh curly parsley & thyme

20 g

Cranberry chutney

1 piece

Endive

¼ piece

Lemon

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

15 g

Raisins

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

125 milliliters

Low sodium beef stock

2 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Mustard

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories1019 kcal
Energy (kJ)4265 kJ
Fat50 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate91 g
Sugar40 g
Dietary Fiber13 g
Protein42 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Ovenfriet maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van 1/2 cm breed van. Meng ze in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 35 – 40 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin. Schep halverwege om.

Snijden en bakken
2

Weeg ondertussen de wortel af en snijd in zeer kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een diepe hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de ui 2 – 3 minuten. Voeg de wortel toe en bak 6 – 8 minuten mee.

Stoof maken
3

Zet het vuur laag en voeg de kalfsstoof, de bouillon, de takjes tijm, het laurierblad, de cranberrychutney en de mosterd toe aan de hapjespan.

Stoven
4

Breng de kalfsstoof aan de kook en laat 10 minuten, afgedekt, zachtjes stoven. Het kalfsvlees zal een beetje uit elkaar vallen. Haal vervolgens nog 5 minuten het deksel van de pan en verhoog het vuur. Voeg eventueel extra water toe wanneer de stoof te snel droog wordt, of kook iets langer in wanneer hij te nat blijft. Haal de takjes tijm en het laurierblad weer uit de stoof.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de krulpeterselie grof. Snijd het witlof en de peer in fijne reepjes. Pers de citroen uit. Meng de peer en het witlof in een saladekom met per persoon: 1/4 van de mayonaise, 1/4 el extra vierge olijfolie en 1/2 el citroensap. Voeg de rozijnen en de helft van de krulpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de veldsla over de borden en schep de witlofsalade erop. Schep de kalfsstoof erbij, garneer met de rest van de krulpeterselie en serveer met de ovenfrietjes en overige mayonaise.