Luxe kalfsstoof met ovenfriet
Luxe kalfsstoof met ovenfriet

Luxe kalfsstoof met ovenfriet

met witlofsalade en cranberrychutney

De kalfsstoof is gekruid met rozemarijn, kruidnagel en citrusschil. Hij is bereid met lokaal kalfsvlees dat langzaam is gegaard voor een extra mals resultaat.

Tags:
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

150 g

Pre-cut carrot & onion

7.5 g

Garlic paste

150 g

Veal stew

5 g

Fresh curly parsley & thyme

20 g

Cranberry chutney

1 piece

Endive

¼ piece

Lemon

15 g

Raisins

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

125 milliliters

Low sodium beef stock

to taste

Salt and pepper

2 tablespoon

Olive oil

25 g

[Plant-based] mayonnaise

Nutrition Values

Calories968 kcal
Energy (kJ)4050 kJ
Fat50 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate83 g
Sugar33 g
Dietary Fiber13.1 g
Protein43 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Ovenfriet maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was grondig en snijd er frieten van 1/2 cm breed van. Meng ze in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de frieten ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.

Snijden en bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een diepe hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflookpuree met de gesneden wortel en ui 6 – 8 minuten.

Stoof maken
3

Zet het vuur laag en voeg de kalfsstoof, de bouillon, de takjes tijm, de cranberrychutney en de mosterd toe aan de hapjespan.

Stoven
4

Breng de kalfsstoof aan de kook en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Het kalfsvlees zal een beetje uit elkaar vallen. Haal het deksel van de pan, verhoog het vuur en kook nog 5 minuten. Voeg eventueel extra water toe als de stoof te snel droog wordt, of kook iets langer in als hij te vochtig blijft. Haal de takjes tijm weer uit de stoof.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de krulpeterselie grof. Snijd het witlof in fijne reepjes. Pers de citroen uit. Meng in een saladekom per persoon: 1/4 van de mayonaise, 1/4 el extra vierge olijfolie en 1/2 el citroensap. Voeg de rozijnen, de helft van de krulpeterselie en de witlof toe en meng goed onder elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de witlofsalade over de borden. Schep de kalfsstoof erbij, garneer met de overige krulpeterselie en serveer met de ovenfrietjes en overige mayonaise.