Luxe miso ramen met gemarineerde steak
Luxe miso ramen met gemarineerde steak

Luxe miso ramen met gemarineerde steak

met zachtgekookt eitje en paksoi

Miso is een Japanse smaakmaker met een typische umamismaak. Umami betekent in het Japans hartig of heerlijkheid en is een van de vijf basissmaken.

Allergens:
Celery
Egg
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

1 piece

Egg

(Contains Egg)

½ bunch

Scallions

10 g

White miso paste

(Contains Soy, Wheat)

70 g

Corn

50 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

10 g

Garlic-ginger-chili mix

½ piece

Pak choi

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Sunflower oil

500 milliliters

Water

½ piece

Low sodium beef stock cube

½ teaspoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Energy (kJ)2831 kJ
Calories677 kcal
Fat25.2 g
Saturated Fat8.8 g
Carbohydrate63 g
Sugar14.7 g
Dietary Fiber5.7 g
Protein47.5 g
Salt5.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Large wok or sautépan
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Colander

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast (zie Tip). Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de eieren. 
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Tip: Het best kun je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

 

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de mix van gember, knoflook, rode peper en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten, of tot ze beginnen te geuren.
  • Voeg de zoete Aziatische saus en witte miso (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) toe aan de pan en bak nog 2 minuten. Voeg per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 bouillonblokje en 500 ml water toe, breng aan de kook en laat daarna op laag vuur zachtjes pruttelen.
  • Kook de eieren in 5 – 7 minuten zacht. Spoel onder koud water, pel en halveer.

 

Koken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak voorzichtig in de pan. Bak 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met wat peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Voeg de noedels en paksoi toe aan de wok of hapjespan. Schep goed om en kook ongeveer 2 - 4 minuten, of tot de noedels gaar zijn.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet. 
Serveren
4
  • Snijd de steak in plakjes.
  • Verdeel de noedels en bouillon over diepe borden of kommen. Verdeel de mais erover.
  • Leg de steakplakjes erop. Serveer met het zachtgekookte eitje.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui.

Weetje: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.