Luxe miso-ramen met gemarineerde steak
Luxe miso-ramen met gemarineerde steak

Luxe miso-ramen met gemarineerde steak

met zachtgekookt ei en amchoi

Miso! Een Japanse smaakmaker met zowel een hartige als zoete smaak. Gebruik het voor bouillon, sauzen of dressing, of maak er bijvoorbeeld een speciale miso-mayonaise van.

Allergens:
Celery
Egg
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

1 piece

Egg

(Contains Egg)

½ bunch

Scallions

100 g

Am choi

10 g

Garlic-ginger-chili mix

10 g

White miso paste

(Contains Soy, Wheat)

70 g

Corn

50 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Sunflower oil

400 milliliters

Water

½ piece

Low sodium beef stock cube

½ teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

to taste

Sambal

Nutrition Values

Energy (kJ)3022 kJ
Calories722 kcal
Fat26.1 g
Saturated Fat9.2 g
Carbohydrate69.7 g
Sugar19.4 g
Dietary Fiber11.9 g
Protein48 g
Salt4.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Large wok or sautépan
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Colander

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast (zie Tip). Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de eieren. 
  • Verwijder de steelaanzet van de amchoi en snijd zowel de stelen als het blad van de amchoi klein.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Tip: Het best kun je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de steak ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de mix van gember, knoflook, rode peper en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten, of tot ze beginnen te geuren.
  • Voeg de zoete Aziatische saus en witte miso (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) toe aan de pan en bak nog 2 minuten.
  • Voeg het water, de ketjap, de wittewijnazijn en 1/2 bouillonblokje per persoon toe, breng aan de kook en laat daarna op laag vuur zachtjes pruttelen. Voeg sambal naar smaak toe. 
  • Kook de eieren in 5 - 7 minuten zacht. Giet daarna af en spoel af met koud water. Pel de eieren en halveer ze.
Koken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak voorzichtig in de pan. Bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met wat peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Voeg de noedels en amchoi toe aan de wok of hapjespan. Schep goed om en kook ongeveer 2 - 4 minuten, of tot de noedels gaar zijn.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet. 
Serveren
4
  • Snijd de steak in plakjes.
  • Verdeel de noedels en bouillon over diepe borden of kommen.
  • Verdeel de mais erover. Leg de plakjes steak en het zachtgekookte eitje erop.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui.

Weetje: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.