Luxe pokébowl met gepaneerde tonijn en garnalen
Luxe pokébowl met gepaneerde tonijn en garnalen

Luxe pokébowl met gepaneerde tonijn en garnalen

met avocado, radijs, zeewier en ponzusaus

In vergelijking met andere vruchten bevat de avocado veel eiwitten. Zo zit er in een peer 1 gram eiwit, terwijl een hele avocado maar liefst 6 gram bevat.

Allergens:
Gluten
Wheat
Sesame
Soy
Sulphites
Mustard
Egg
Crustaceans
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Sushi rice

½ bunch

Radish

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Avocado

50 g

Wakame

(Contains Gluten, Wheat, Sesame, Soy)

10 g

Sesame seeds

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

½ sachet(s)

Black sesame seeds

(Contains Sesame)

½ sachet(s)

Furikake

(Contains Sesame, Soy, Wheat)

15 g

Ponzu

(Contains Soy, Sulphites, Wheat)

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

40 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

120 g

Diced tuna steak

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Sunflower oil

175 milliliters

Water

1 tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

Nutrition Values

Energy (kJ)4348 kJ
Calories1039 kcal
Fat59.3 g
Saturated Fat6.9 g
Carbohydrate76.7 g
Sugar14.4 g
Dietary Fiber6.4 g
Protein45.7 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan met deksel.
  • Voeg de sushirijst toe en zet het vuur laag (zie Tip). Laat 12 - 15 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Zet het vuur daarna uit en laat afgedekt staan tot serveren.
  • Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in dunne halve maantjes.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn en de suiker. Voeg de komkommer toe en laat marineren. Schep af en toe om.

Tip: Het kan zijn dat je meer rijst ontvangt dan nodig voor dit recept. De overige rijst kun je bewaren en later gebruiken om zelf sushi te maken.

Snijden
2
  • Snijd de radijs in kwarten.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Voeg de tonijnblokjes, het sesamzaad en 1/2 tl ponzu per persoon toe aan een kom en meng goed.
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur.
  • Voeg de garnalen toe en bak in 1 - 2 minuten gaar. Haal uit de pan en bewaar tot serveren.
  • Voeg 1 el zonnebloemolie per persoon toe aan dezelfde pan en bak de tonijnblokjes in 1 minuut rondom goudbruin op hoog vuur.
  • Haal uit de pan en bewaar tot serveren.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige ponzu. 
  • Giet het zoetzure vocht van de komkommers bij de gekookte sushirijst en meng goed. Verdeel de rijst over kommen.
  • Verdeel de komkommer, radijs, zeewiersalade, avocado, tonijnblokjes en garnalen over de rijst.
  • Besprenkel met de ponzumayonaise en furikake.