Luxe rumpsteak-sandwich
Luxe rumpsteak-sandwich

Luxe rumpsteak-sandwich

Met gemengde paddenstoelen en frisse salade

Vandaag serveer je naast een heerlijk malse rumpsteak nóg een bijzonder product. De koningsoesterzam is namelijk niet zomaar een paddenstoel. Deze zwam, ook wel bekend als eryngii, heeft een stevige, bijna vleesachtige structuur en is een heerlijke topping op de baguette.

Allergens:
Gluten
Wheat
Rye
Barley
Sesame
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

120 g

Rumpsteak

1 unit

Meerzadenbaguette

(Contains Gluten, Wheat, Rye, Barley, Sesame May be present Lupin, Egg, Soy, Milk, Tree nuts, Gluten, Gluten)

5 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Koningsoesterzwam

3 bunch

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

175 g

Gemengde paddenstoelen

20 g

Rucolamelange

Not included in your delivery

2 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

1 teaspoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3736 kJ
Calories893 kcal
Fat50 g
Saturated Fat19.7 g
Carbohydrate58 g
Sugar3.5 g
Dietary Fiber13 g
Protein48 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Stove
Cutting Board
Paring Knife
Casserole
Bowl

Cooking Steps

1

Haal de rumpsteak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 210 graden. Bak de meerzadenbaguette in 6 – 8 minuten goudbruin. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijden
2

Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de koningsoesterzwam in de lengte in plakken. Snijd de krulpeterselie fijn.

Bakken en mengen
3

Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan op middelmatig vuur en bak de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de gemengde paddenstoelen en de koningsoesterzwam toe en bak 6 – 8 minuten. Blus tijdens de laatste 2 minuten af met zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Meng ondertussen in een kom de rucola en veldsla met extra vierge olijfolie en wittewijnazijn.

Rumpsteak bakken
4

Wrijf de rumpsteak grondig in met peper en zout. Verhit de overige roomboter in de koekenpan op middelhoog vuur en leg de rumpsteak erin wanneer de roomboter goed heet is. Bak de steak 2 – 3 minuten per kant. Blijf tijdens het bakken de rumpsteak continu bedruipen met het bakvet in de pan. Haal vervolgens uit de pan en laat even rusten voordat je hem aansnijdt bij stap 5. Bewaar het bakvet.

Rumpsteak snijden
5

Voeg de mosterd en 1/2 el water per persoon bij het overgebleven bakvet, verhit en blijf roeren tot er een gladde jus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de meerzadenbaguette open en snijd de rumpsteak, tegen de draad in, in dunne plakken.

Serveren
6

Beleg de meerzadenbaguette met een klein beetje rucola en veldsla, leg de gesneden rumpsteak erop en schenk de jus uit de pan over het vlees. Leg er een paar paddenstoelen op en dek het broodje af. Leg de overige salade ernaast en schep daar de overige paddenstoelen overheen. Garneer met de krulpeterselie en pompoenpitten.