Luxe salade met kipfilet, groene asperges en chorizo
Luxe salade met kipfilet, groene asperges en chorizo

Luxe salade met kipfilet, groene asperges en chorizo

met zelfgemaakte croutons en basilicumdressing

Wist je dat groene asperges hun kleur te danken hebben aan het feit dat ze boven de grond groeien? Witte asperges groeien onder de grond en zijn daarom kleurloos.

Allergens:
Milk
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Chicken breast

15 milliliters

Basil crème

25 g

Diced chorizo

1 piece

Garlic

½ piece

White bread roll

125 g

Green asparagus

65 g

Frisée

65 g

Red cherry tomatoes

5 g

Fresh basil

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories805 kcal
Energy (kJ)3369 kJ
Fat59 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate25 g
Sugar6 g
Dietary Fiber4.5 g
Protein41 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Tall-Sided Pan
Grater
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Kip bakken
1

Snijd de kipfilet langs de zijkant open, zodat je hem open kunt klappen. Besprenkel de binnenkant met enkele druppels basilicumcrème en vouw dicht. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 5 – 6 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak de chorizo de laatste 3 minuten mee. Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar de chorizo apart.

Croutons maken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het tarwebroodje in blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Voeg de blokjes brood toe en bak in ongeveer 5 minuten tot goudbruine croutons. Roer regelmatig zodat de croutons niet aanbranden. Haal uit de pan en bewaar apart.

Asperges bakken
3

Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges af. Zet de koekenpan van de croutons terug op middelhoog vuur en verhit 1/2 el roomboter per persoon. Roerbak de overige knoflook en de groene asperges 6 - 8 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
4

Snijd de krulandijvie in repen. Halveer de rode cherrytomaten. Haal de blaadjes van het basilicum en hak ze grof. Rasp de parmigiano reggiano grof. Meng in een saladekom: de krulandijvie, de rode cherrytomaten, de croutons en de helft van het basilicum.

Dressing maken
5

Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige basilicumcrème en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Snijd de kipfilet in repen.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en verdeel de groene asperges erover. Garneer met de dressing en de parmigiano reggiano. Strooi de chorizo en het overige basilicum over het geheel en leg de gesneden kipfilet in het midden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.