Kippendij is een geliefd stukje van de kip. Het vlees is donkerder en iets vetter dan de filet, waardoor het lekker mals en extra vol van smaak is.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 cm
Fresh ginger
½ piece
Garlic
½ piece
Bell pepper
½ piece
Carrot
½ piece
Chicken thigh fillet
120 g
Shrimp
(Contains Crustaceans)
75 g
Jasmine rice
½ sachet(s)
Yellow curry spices
90 milliliters
Coconut milk
25 g
Edamame
(Contains Soy)
¼ piece
Red chili pepper
¼ piece
Lime
10 milliliters
Fish sauce
(Contains Fish)
½ piece
Shallot
5 g
Fresh coriander
(May be present Celery)
1 tablespoon
Sunflower oil
1 teaspoon
Flour
0.12 piece
Low sodium chicken stock cube
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de sjalot in halve ringen. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar een deel van het groene gedeelte apart. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de kippendijfilet in kleine stukken van 1 - 2 cm.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de garnalen, de kippendij en de knoflook 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde hapjespan van de garnalen op middelhoog vuur. Fruit de gember en de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de currykruiden, de paprikareepjes, de wortelschijfjes, de kokosmelk en 1 tl bloem per persoon toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de hapjespan (zie Tip).
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat dan eventueel het bouillonblokje achterwege.
Laat het geheel, afgedekt, 6 - 8 minuten op laag vuur koken. Voeg in de laatste 2 minuten 2 el water per persoon, de sojabonen, de garnalen en de kippendij toe. Snijd het steeltje van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Rol de rode peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de rode peper in ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Snijd de koriander grof.
Breng de curry verder op smaak met per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl vissaus (zie Tip). Verhit het geheel nog 1 minuut. Proef de curry en voeg eventueel de rode peper, vissaus, extra limoensap, peper en/of zout toe.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de vissaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.
Verdeel de rijst over kleine kommetjes en keer de kommetjes rijst om op een bord. Verdeel de curry met de garnalen, de kippendij en de groenten eromheen. Garneer met de rode peper, de koriander en 1 limoenpartje per persoon.