Luxe Thaise curry met garnalen en kippendij
Luxe Thaise curry met garnalen en kippendij

Luxe Thaise curry met garnalen en kippendij

met wortel en paprika

Kippendij is een geliefd stukje van de kip. Het vlees is donkerder en iets vetter dan de filet, waardoor het lekker mals en extra vol van smaak is.

Allergens:
Crustaceans
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ bunch

Scallions

1 teaspoon

Fresh ginger

½ piece

Garlic

½ piece

Bell pepper

½ piece

Carrot

½ piece

Chicken thigh fillet

120 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

½ sachet(s)

Yellow curry spices

75 g

White long grain rice

90 milliliters

Coconut milk

¼ piece

Red chili pepper

¼ piece

Lime

10 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

30 g

Krupuk

(Contains Crustaceans May be present Molluscs, Fish)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Flour

0.12 piece

Low sodium chicken stock cube

2 tablespoon

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3893 kJ
Calories930 kcal
Fat42.5 g
Saturated Fat17.8 g
Carbohydrate96.3 g
Sugar13.4 g
Dietary Fiber7.8 g
Protein36.7 g
Salt5.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Grater
Casserole with Lid
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar een deel van het groene gedeelte apart. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de kippendijfilet in stukken van 1 - 2 cm.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de garnalen, de kippendij en de knoflook 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan. 

Rijst koken
3

Kook ondertussen de rijst in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen. Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde hapjespan van de garnalen op middelhoog vuur. Fruit de gember en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten. 

Saus laten sudderen
4

Voeg de currykruiden, de paprikareepjes, de wortelschijfjes, de kokosmelk en 1 tl bloem per persoon toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de hapjespan (zie Tip). Laat het geheel, afgedekt, 6 - 8 minuten op laag vuur koken. Voeg in de laatste 2 minuten 2 el water per persoon, de garnalen en de kippendij toe.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat dan eventueel het bouillonblokje achterwege.

 

Op smaak brengen
5

Snijd het steeltje van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Rol de rode peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de rode peper in ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Breng de curry verder op smaak met per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor). Verhit het geheel nog 1 minuut.

Serveren
6

Proef de curry en voeg eventueel de rode peper, vissaus, extra limoensap, peper en/of zout toe. Verdeel de rijst over kleine kommetjes en keer de kommetjes rijst om op een bord. Verdeel de curry met de garnalen, de kippendij en de groenten eromheen. Garneer met de rode peper, het groene gedeelte van de bosui en 1 limoenpartje per persoon. Serveer met de kroepoek.