Luxe Thaise curry met zalm, kabeljauw en koolvis
Luxe Thaise curry met zalm, kabeljauw en koolvis

Luxe Thaise curry met zalm, kabeljauw en koolvis

met champignons en kokosmelk

Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.

Tags:
Family
Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ bunch

Scallions

1.25 teaspoon

Fresh ginger

½ piece

Garlic

200 g

Vegetable mix with mushrooms

(May be present Celery)

½ sachet(s)

Yellow curry spices

125 milliliters

Coconut milk

¼ piece

Red chili pepper

¼ piece

Lime

130 g

Fish medley: salmon, cod & pollock

(Contains Fish)

10 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

75 g

Basmati rice

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

0.13 piece

Low sodium vegetable stock cube

75 milliliters

Water

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories803 kcal
Energy (kJ)3359 kJ
Fat38.1 g
Saturated Fat22.3 g
Carbohydrate75.2 g
Sugar10.1 g
Dietary Fiber7.9 g
Protein35.6 g
Salt3.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Casserole with Lid
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.

Smaakmakers bakken
2

Voeg de helft van de gember toe aan de pan voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit het witte gedeelte van de bosui, de knoflook, de currykruiden en de overige gember 1 - 2 minuten.

Groenten bakken
3

Voeg de groentemix toe aan de hapjespan en bak 6 - 8 minuten op middelhoog vuur, of tot de groenten gaar zijn.

Saus maken
4

Voeg de kokosmelk en per persoon: 1/8 bouillonblokje en 75 ml water toe aan de hapjespan. Breng het geheel aan de kook en verlaag vervolgens het vuur tot middellaag. Laat, afgedekt, 6 - 8 minuten inkoken. Verwijder het deksel en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.

 

Vis pocheren
5

Snijd het steeltje van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Rol de rode peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de rode peper in ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Voeg vlak voor serveren de vismelange toe en laat 1 – 2 minuten garen in de saus. Breng de curry verder op smaak met per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl vissaus (zie Tip). Verhit het geheel nog 1 minuut. Proef de curry en voeg eventueel naar smaak de rode peper, extra vissaus, limoensap, peper en/of zout toe.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de vissaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.

Serveren
6

Vul een kleine kom met de aangegeven hoeveelheid rijst voor 1 persoon en druk voorzichtig aan met de achterkant van een lepel. Leg een bord ondersteboven op de kleine kom en draai vervolgens voorzichtig om. Herhaal dit voor de overige rijst. Verdeel de curry over de borden. Garneer met het groene gedeelte van de bosui, 1 limoenpartje per persoon en met eventueel overige rode peper.