Luxe Thaise groene curry met filet mignon
Luxe Thaise groene curry met filet mignon

Luxe Thaise groene curry met filet mignon

met aubergine, rode puntpaprika en geroosterde pinda's

Deze week reis je door de keuken van Thailand. Ontdek verrassende smaakcombinaties en maak met dit recept in je box kans op 2 vliegtickets van Singapore Airlines naar Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Indonesië of Singapore!

Allergens:
Fish
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

White long grain rice

2 piece

Scallions

90 milliliters

Coconut milk

1 piece

Garlic

1.25 cm

Fresh ginger

¼ piece

Lime

5 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Eggplant

½ piece

Romano pepper

½ sachet(s)

Green curry spices

1 piece

Filet mignon

5 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

0.15 piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Flour

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories846 kcal
Energy (kJ)3538 kJ
Fat41.1 g
Saturated Fat21.5 g
Carbohydrate77.7 g
Sugar10.5 g
Dietary Fiber6.4 g
Protein39.7 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de filet mignon uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het groene gedeelte apart om mee te garneren. Rasp de gember fijn. Snijd de puntpaprika in dunne ringen. Snijd de aubergine in halve plakken van 1/2 cm.

Smaakmakers fruiten
2

Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt uitstomen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, gember en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten. Voeg de currykruiden, de paprika, aubergine, kokosmelk en per persoon: 50 ml water, 1 tl bloem en 1/8 bouillonblokje toe aan de hapjespan. Laat, afgedekt, 6 - 8 minuten koken op laag vuur. 

Currysaus afmaken
3

Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in schuine ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Voeg per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl vissaus toe aan de curry. Laat het geheel 1 minuut verder koken. Proef de curry en voeg naar smaak extra rode peper, limoensap of peper en zout toe.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Filet mignon bakken
4

Dep de filet mignon droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de roomboter lichtbruin begint te kleuren, het vlees in de pan en bak de filet mignon 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat minimaal 3 minuten rusten.

Filet mignon snijden
5

Hak de pinda's grof. Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en rooster de pinda's tot ze beginnen te geuren en kleuren. Snijd het vlees, tegen de draad in, in dunne plakjes.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

Serveren
6

Verdeel de rijst over kommetjes en druk lichtjes aan met de achterkant van een lepel. Leg een bord ondersteboven op het kommetje en draai beide vervolgens voorzichtig om. Verdeel de currysaus ernaast. Leg de vleesplakjes in het midden, bovenop de saus. Verdeel de geroosterde pinda's over de saus. Garneer de rijst met de rode peper. Garneer het vlees naar smaak met het groene gedeelte van de bosui. Maak af met 1 limoenpartje per persoon.