Luxe tjap tjoy met kippendijreepjes

Luxe tjap tjoy met kippendijreepjes

Allergens:
Soy
Wheat
Sesame
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

g

Garlic-ginger-chili mix

30 g

Krupuk with kelp

25 g

Chopped ​​onion

75 g

Jasmine rice

sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

50 g

Broccolini

g

Vegetable mix with cabbage

120 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

Nutrition Values

Energy (kJ)3044 kJ
Calories728 kcal
Fat20.4 g
Saturated Fat2.7 g
Carbohydrate101.8 g
Sugar21.3 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein27.8 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel.
  • Kook de broccolini 1 - 2 minuten in de pan met deksel en haal met een schuimspaan uit het water. 
  • Kook vervolgens de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. 
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Bak de ui, knoflook, rode peper en gember 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de garnalen toe samen met 1 tl bloem per persoon en roerbak 3 - 4 minuten. Verwijder de garnalen uit de pan.
3
  • Verkruimel 1/4 kippenboullionblokje boven dezelfde pan.
  • Voeg de groentemix en broccolini toe in de pan en bak 5 - 7 minuten.
  • Voeg de zoete Aziatische saus en 50 ml water per persoon in de pan. Roer goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken tot er een saus ontstaat op middelhoogvuur.
  • Voeg de en sesamolie en de garnalen toe en bak het geheel nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Schep de groenten, garnalen en de saus over de rijst.