Luxe vispannetje met zalm, kabeljauw en koolvis
Luxe vispannetje met zalm, kabeljauw en koolvis

Luxe vispannetje met zalm, kabeljauw en koolvis

Met gebakken aardappeltjes

Voor dit heerlijk romige gerecht pocheer je vis in een saus van room en witte wijn. De lichte anijssmaak van venkel past goed bij de vismelange van zalm, koolvis en kabeljauw. Het overheerst de subtiele smaken van de vis niet. Je kunt dit gerecht ook zonder wijn bereiden, lees dan de eerste tip op de achterkant.

Allergens:
Sulphites
Milk
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Krieltjes

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Sjalot

½ unit

Venkel

½ unit

Wortel

⅓ unit

Prei

150 milliliters

Witte wijn

(Contains Sulphites)

100 milliliters

Slagroom

(Contains Milk)

2.5 g

Verse kervel

½ unit

Citroen

130 g

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

(Contains Fish)

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ unit

Visbouillonblokje

(Contains Fish)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4925 kJ
Calories1177 kcal
Fat67 g
Saturated Fat34.4 g
Carbohydrate68 g
Sugar18.7 g
Dietary Fiber13 g
Protein36 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet
Parchment Paper
Large Pan

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de krieltjes schoon en halveer ze. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier, meng met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 30 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes. Snijd het eventuele venkelloof fijn en houd apart. Schil de wortel met een dunschiller en snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd fijn.

Groenten bakken
3

Verhit de roomboter in een grote pan op middelmatig vuur. Bak de sjalot en de knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de venkel, de prei en de wortel toe en roerbak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten koken
4

Blus de groenten af met de witte wijn, breng aan de kook en laat ongeveer 4 minuten kort koken tot de alcohol vervlogen is. Schenk 125 ml water per persoon en de slagroom erbij, verkruimel het visbouillonblokje erboven en laat 10 minuten zachtjes koken. Kook eventueel iets verder in wanneer je de stoof nog te dun vindt.

Vispannetje afmaken
5

Snijd ondertussen de kervel fijn en snijd de citroen in parten. Voeg, vlak voor serveren, de vismelange toe aan de pan en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schep het vispannetje in diepe borden of kommen. Schep de krieltjes in het vispannetje of serveer apart. Garneer het vispannetje met de kervel en eventueel ook met het venkelloof. Knijp de citroenpartjes er naar smaak over uit.