Luxe wildzwijnburger met truffelmayonaise en portobello
Luxe wildzwijnburger met truffelmayonaise en portobello

Luxe wildzwijnburger met truffelmayonaise en portobello

met parmezaan-truffelfrietjes en salade

Vandaag serveer je deze luxe burger niet zomaar met frietjes! Je strooit er Parmigiano Reggiano over en besprenkelt ze met extra vierge olijfolie met truffelaroma.

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

1 piece

Brioche bun

(Contains Milk, Soy, Wheat)

1 piece

Portobello mushroom

½ piece

Kumato tomato

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

30 g

Arugula & lamb's lettuce

2 milliliters

Truffle-style olive oil

250 g

Potatoes

1 piece

Wild boar burgers

Not included in your delivery

½ teaspoon

White wine vinegar

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4869 kJ
Calories1164 kcal
Fat70.2 g
Saturated Fat23.5 g
Carbohydrate91.7 g
Sugar7.8 g
Dietary Fiber14.5 g
Protein39.1 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Bakken
2

Bak het briochebroodje de laatste 2 minuten mee. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Rasp de Parmigiano Reggiano.

Portobello bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de portobello in 3 - 4 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout. Bak, afgedekt, 3 - 4 minuten verder. Zet het vuur uit en houd afgedekt warm.

Burger bakken
4

Verhit, halverwege de baktijd van de frieten, 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de burger en de ui toe en bak de burger 3 - 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is. Houd warm in de pan tot serveren.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de tomaat in partjes. Meng in een saladekom de sla met de tomaat, de wittewijnazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de mayonaise met de helft van de olijfolie met truffelaroma.

Serveren
6

Snijd de briochebroodjes open. Besmeer met de truffelmayonaise. Beleg met de burger, portobello en wat gebakken ui. Verdeel de frietjes over de borden. Garneer de frietjes met de Parmigiano Reggiano. Besprenkel de frietjes met de overige olijfolie met truffelaroma en garneer met de peterselie. Serveer met de salade.