Luxueus hertenstoofpotje met aardappelpuree en paddenstoelen
Luxueus hertenstoofpotje met aardappelpuree en paddenstoelen

Luxueus hertenstoofpotje met aardappelpuree en paddenstoelen

met gemengde salade, dragon en pompoenpitten

De hertenpeper in dit recept is gekruid met rozemarijn, tijm en gember en heeft wel 8 uur langzaam gegaard in een slowcooker.

Tags:
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Carrot

150 g

Deer stew

1 piece

Bay leaf

300 g

Potatoes

175 g

Pre-cut ​​mushroom mix

5 g

Pumpkin seeds

20 g

Arugula & lamb's lettuce

5 g

Fresh curly parsley

Not included in your delivery

⅓ teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1.5 tablespoon

Balsamic vinegar

milliliters

[Plant-based] milk

⅓ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories872 kcal
Energy (kJ)3648 kJ
Fat38 g
Saturated Fat14.5 g
Carbohydrate87.1 g
Sugar17.8 g
Dietary Fiber12.5 g
Protein44.2 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Potato Masher

Cooking Steps

Snijden en bakken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Snipper ondertussen de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 - 4 minuten. Voeg de wortel toe en bak nog 2 - 3 minuten. Blus af met per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 75 ml water. Voeg de hertenpeper en het laurierblad toe en laat, afgedekt, 25 - 30 minuten stoven.

Aardappelen koken
2

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Paddenstoelen bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelen in 5 - 6 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
4

Verhit een tweede koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, mosterd en de overige zwarte balsamicoazijn. Voeg de rucola en veldsla toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de pompoenpitten.

Puree maken
5

Snijd de krulpeterselie fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg een scheutje melk en overige roomboter toe om de puree smeuïg te maken. Voeg de helft van de krulpeterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Verdeel de paddenstoelen over de puree en schep de hertenpeper ernaast. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer de salade ernaast.