De hertenpeper in dit recept is gekruid met rozemarijn, tijm en gember en heeft wel 8 uur langzaam gegaard in een slowcooker.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Carrot
150 g
Deer stew
1 piece
Bay leaf
300 g
Potatoes
175 g
Pre-cut mushroom mix
5 g
Pumpkin seeds
20 g
Arugula & lamb's lettuce
5 g
Fresh curly parsley
⅓ teaspoon
Mustard
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
[Plant-based] butter
1.5 tablespoon
Balsamic vinegar
milliliters
[Plant-based] milk
⅓ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Snipper ondertussen de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 - 4 minuten. Voeg de wortel toe en bak nog 2 - 3 minuten. Blus af met per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 75 ml water. Voeg de hertenpeper en het laurierblad toe en laat, afgedekt, 25 - 30 minuten stoven.
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelen in 5 - 6 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een tweede koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, mosterd en de overige zwarte balsamicoazijn. Voeg de rucola en veldsla toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de pompoenpitten.
Snijd de krulpeterselie fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg een scheutje melk en overige roomboter toe om de puree smeuïg te maken. Voeg de helft van de krulpeterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelpuree over de borden. Verdeel de paddenstoelen over de puree en schep de hertenpeper ernaast. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer de salade ernaast.