Bulgur heeft een lichte hazelnootsmaak. De combinatie met de zoute halloumi en zoete salade maakt dit gerecht een feestje voor je smaakpapillen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Kohlrabi
½ piece
Red onion
40 g
Bulgur
15 g
Strawberry sauce
10 g
Pumpkin seeds
100 g
Halloumi
(Contains Milk)
20 g
Lamb's lettuce
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
1.5 tablespoon
Balsamic vinegar
¼ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Schil de koolrabi en snijd de koolrabi in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Snipper de rode ui.
Tip: Wist je dat 1 koolrabi bijna net zo veel calcium bevat als 1 beker melk? Daarnaast zit er in 1 koolrabi meer vitamine C dan de ADH, en 25% van je dagelijkse behoefte aan vezels
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de bulgur toe. Kook de bulgur, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar. Giet af in een zeef en laat uitstomen. De bulgur mag afkoelen.
Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan maar 1/4 bouillonblokje per persoon en 75 gram halloumi. De rest kun je de volgende dag bakken voor op een broodje pesto-halloumi-tomaat.
Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de koolrabi 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Blus af met een scheutje water, dek af en laat 15 - 17 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel meer water toe als de koolrabi droog kookt. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Bak de rode ui dan mee met de koolrabi.
Meng in een kleine kom de zwarte balsamicoazijn, aardbeienjam en extra vierge olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de halloumi in dunne plakken en dep droog met keukenpapier. Verhit een grill- of koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur en bak de halloumi 2 - 3 minuten per kant. De halloumi is klaar als hij mooi goudbruin is.
Tip: Halloumi kun je het best vlak voor serveren bakken, anders wordt hij taai. Gebruik voor het bakken een pan met een goede aanbaklaag.
Meng de bulgur, veldsla, rode ui en koolrabi met de helft van de dressing. Schep de salade op de borden en leg de halloumi erop. Besprenkel met de overige dressing en garneer met pompoenpitten.
Tip: Zorg dat de bulgur goed is afgekoeld vóór je hem mengt met de sla: als de bulgur nog te warm is, slinkt de veldsla.