Peer en blauwe kaas is een klassieke combinatie. De sterke smaak van de blauwe kaas kan de mildere peer soms overheersen, maar door de peer in deze salade te bakken, karameliseren de fruitsuikers en wordt hij sterker én zoeter van smaak. Ook lekker om eens te proberen in een salade: blauwe kaas met vijgen of perzik.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Rode ui
125 g
Kastanjechampignons
2 unit
Peer
1 teaspoon
Gedroogde tijm
60 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
10 g
Pistachenoten
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
30 g
Rucolamelange
50 g
Danablu
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
¼ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 teaspoon
Honing
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook 125 ml water per persoon voor de couscous en verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Halveer de kastanjechampignons en snijd eventuele grotere champignons in kwarten. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer, inclusief schil, in partjes.
Meng op een bakplaat met bakpapier de champignons met de rode ui, de gedroogde tijm en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 10 – 15 minuten in de oven. Schep halverwege om. Weeg ondertussen de couscous af (je gebruikt niet alle couscous die je ontvangt), meng in een saladekom met het kokende water en laat, afgedekt, 10 minuten staan.
Hak ondertussen de pistachenoten grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pistachenoten, zonder olie, tot ze beginnen te geuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de partjes peer 7 – 12 minuten, of tot ze gaar zijn. Voeg halverwege de honing toe. Maak ondertussen in een kleine kom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de groenten uit de oven en de dressing toe aan de saladekom met de couscous en meng goed. Laat de groenten en couscous even afkoelen en schep er voorzichtig de veldsla, rucola en babyspinazie door. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de salade op de borden, bestrooi met de danablu en de pistachenoten en garneer met de partjes peer. Besprenkel met extra vierge olijfolie.