Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika
Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika

Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika

Met een kurkumabroodje en crème fraîche

Soep is een lekkere en snelle manier om veel vitaminen binnen te krijgen. Vandaag eet je een groentesoep in een oranje jasje, die lekker fris is door de crème fraîche die je gebruikt. De hoofdingrediënten – zoete aardappel en paprika – zijn twee echte vitaminebommen. In paprika zit per gram zelfs meer vitamine C dan in sinaasappelen!

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

200 g

Zoete aardappel

50 g

Kruimige aardappelen

1 unit

Rode paprika

1 unit

Kurkumabroodje

(Contains Gluten)

20 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

25 g

Crème fraîche

(Contains Milk)

Not included in your delivery

400 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2948 kJ
Calories705 kcal
Fat26 g
Saturated Fat11.6 g
Carbohydrate92 g
Sugar22.8 g
Dietary Fiber11 g
Protein18 g
Salt5.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Tall-Sided Pan
Immersion blender

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Schil zowel de gewone als de zoete aardappelen en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode paprika in blokjes.

Soep koken
2

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gewone aardappel, de zoete aardappel en de paprika toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

Broodje bakken
3

Bak ondertussen het kurkumabroodje 6 – 8 minuten in de oven.

Pompoenpitten roosteren
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Soep pureren
5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Bestrooi met de pompoenpitten, garneer met de crème fraîche en serveer met het kurkumabroodje.