Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika
Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika

Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika

met crème fraîche en maanzaadbroodje

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Tags:
Family
Veggie
Calorie Smart
Allergens:
Barley
Milk
Rye
Sesame
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

50 g

Potatoes

150 g

Sweet potato

10 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

1 piece

Bell pepper

⅓ piece

Yellow carrot

1 piece

Poppyseed roll

(Contains Barley, Milk, Rye, Sesame, Wheat May be present Lupin, Tree nuts, Mustard, Soy, Gluten, Egg, Celery, Sesame, Milk)

25 g

Organic crème fraîche

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

400 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2911 kJ
Calories696 kcal
Fat25.7 g
Saturated Fat11.3 g
Carbohydrate88.7 g
Sugar18.8 g
Dietary Fiber28.4 g
Protein19.6 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Tall-Sided Pan
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel in plakken van 1 cm dik.
  • Schil zowel de aardappelen als de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de paprika in blokjes.

Weetje: Aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat de zoete variant ook veel vitamine A bevat? Goed voor je ogen en afweersysteem.

Soep koken
2
  • Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook 2 minuten.
  • Voeg de wortel, de aardappelen, zoete aardappel en de paprika toe en bak nog 3 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.
Pompoenpitten roosteren
3
  • Bak het maanzaadbroodje 6 - 8 minuten in de oven.
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Serveren
4
  • Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep in kommen en garneer met de pompoenpitten en crème fraîche.
  • Serveer het broodje erbij.