Mac & cheese met pompoen
Mac & cheese met pompoen

Mac & cheese met pompoen

Met spinazie en verse tijm

'Mac & cheese', oftewel macaroni met kaas, is een Amerikaanse klassieker en ultiem comfort food: heerlijk romig, met lekker veel kaas. Onze versie is perfect voor de herfst, omdat je de saus maakt met hét ingrediënt van het seizoen: pompoen.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Rigatoni

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Mustard, Egg)

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

5 bunch

Verse tijm

(May be present Celery)

1 teaspoon

Paprikapoeder

150 g

Pompoenblokjes

75 milliliters

Halfvolle melk

(Contains Milk)

50 g

Spinazie

(May be present Celery)

25 g

Geraspte oude kaas

(Contains Milk)

15 g

Geraspte cheddar

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

75 milliliters

Groentebouillon

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2853 kJ
Calories682 kcal
Fat28 g
Saturated Fat11.4 g
Carbohydrate76 g
Sugar9 g
Dietary Fiber7 g
Protein27 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Stove
Pan with Lid
Measuring Cups
Immersion blender
Oven Dish
Plate

Cooking Steps

Rigatoni koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de rigatoni en kook, afgedekt, 13 – 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Bewaar wat van het kookvocht. Snijd ondertussen de ui fijn. Pers de knoflook of snijd fijn en ris de blaadjes tijm van de takjes.

Pompoen koken
2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, de knoflook en het paprikapoeder 1 – 2 minuten. Voeg de pompoenblokjes en 3/4 van de tijm toe en roerbak 4 – 6 minuten. Voeg daarna de melk en de bouillon toe en laat, afgedekt, 8 – 11 minuten koken, of tot de pompoen zacht is.

Saus maken
3

Haal de pan met pompoen van het vuur en giet de inhoud in een maatbeker. Pureer met een staafmixer. Maak de saus eventueel dunner door kookwater van de pasta toe te voegen.

Mengen
4

Giet de saus terug in de soeppan. Voeg de spinazie, 3/4 van de oude kaas, 3/4 van de cheddar en de rigatoni toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Oven
5

Schep het mengsel in een ovenschaal en strooi de overige kaas erover. Bak de pastaschotel 10 – 15 minuten in de oven, of tot de bovenkant mooi bruin is.

Serveren
6

Haal de pastaschotel uit de oven en schep de mac & cheese op de borden. Garneer met de overige tijm.