De pompoenpit is de kampioen onder de zaden en noten door het hoge magnesiumgehalte. Dit mineraal is onder andere essentieel voor een gezonde bloeddruk.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Penne
(Contains Tarwe May be present Mosterd, Soja)
1 piece
Onion
½ piece
Garlic
1 teaspoon
Ground paprika
150 g
Diced pumpkin
½ sachet(s)
Dried thyme
25 g
Cream cheese
(Contains Melk (inclusief lactose))
50 g
Spinach
35 g
Grated aged Gouda
(Contains Melk (inclusief lactose))
5 g
Pumpkin seeds
(May be present Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1
[Plant-based] milk
75 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de pasta 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, de knoflook en het paprikapoeder 2 - 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes en de gedroogde tijm toe en roerbak 4 - 6 minuten. Blus af met de bouillon en kook, afgedekt, 8 - 11 minuten, of tot de pompoen zacht is.
Haal de groenten uit de pan en voeg toe aan een hoge kom. Voeg de roomkaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg een extra scheutje melk of kookvocht toe als de saus te dik is. Schenk de saus vervolgens terug in de pan.
Voeg de spinazie, 2/3 van de oude kaas en de pasta toe aan de pompoensaus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en verhit het geheel nog 1 minuut.
Weetje: Spinazie is rijk aan ijzer - belangrijk voor de vorming van hemoglobine in ons bloed. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam!
Schep alles in een ovenschaal en bestrooi met de overige kaas. Bak de pastaschotel 10 - 15 minuten in de oven, of tot de bovenkant bruin kleurt. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verdeel de pastaschotel over de borden. Garneer met de pompoenpitten.