Mafaldine met opgeklopte feta
Mafaldine met opgeklopte feta

Mafaldine met opgeklopte feta

met citroen, geroosterde groenten en hazelnoten

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Hazelnuts
Sesame
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Mafaldine

(Contains Wheat May be present Egg, Soy)

½ piece

Courgette

½ piece

Garlic

½ piece

Lemon

10 g

Hazelnuts

(Contains Hazelnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

½ sachet(s)

Za'atar

(Contains Sesame)

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

25 g

Feta

(Contains Milk)

1 piece

Beef tomato

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3719 kJ
Calories889 kcal
Fat51.3 g
Saturated Fat16.8 g
Carbohydrate82 g
Sugar12.1 g
Dietary Fiber9.4 g
Protein22 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Baking Sheet with Baking Paper
High-Sided Bowl
Immersion blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de pasta. Snijd de courgette in halve maantjes. Halveer de tomaat. 

Groenten roosteren
2

Leg de courgette en de tomatenhelften op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de groenten 18 - 22 minuten in de oven. 

Pasta koken
3

Kook de pasta 7 - 9 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen in de pan. Snijd de peterselie fijn. Pel de knoflook. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in 4 partjes. Hak de hazelnoten grof.

Saus maken
4

Voeg de feta, kookroom, knoflookteen, de helft van de peterselie en per persoon het sap van 1 citroenpartje, 1/2 tl citroenrasp, 1/2 el water en 1 el extra vierge olijfolie toe aan een hoge kom. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Pasta afmaken
5

Voeg de opgeklopte feta toe aan de pan met gekookte pasta en meng goed. Voeg wat kookvocht toe als de saus nog te dik is. Breng de pasta op smaak met peper en zout. 

 

Serveren
6

Verdeel de pasta met de saus over de borden. Verdeel de courgette en de tomatenhelften over de borden. Garneer met de hazelnoten, de za'atar, de overige peterselie, citroenrasp en citroenpartjes.

Weetje: Wist je dat peterselie per gram 3 keer zoveel ijzer bevat als biefstuk? 5 gram peterselie per persoon lijkt misschien weinig, maar draagt wel degelijk bij aan je ijzerinname!