Za'atar is niet alleen de naam van een vers kruid, maar ook van een kruidenmix. Deze mix bevat naast za'atar ook geroosterd sesamzaad en sumak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Mafaldine
(Contains Wheat May be present Egg, Soy)
1 piece
Kumato tomato
½ piece
Courgette
½ piece
Garlic
½ piece
Lemon
10 g
Hazelnuts
(Contains Hazelnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
5 g
Fresh flat leaf parsley
(May be present Celery)
½ sachet(s)
Za'atar
(Contains Sesame)
75 g
Cooking cream
(Contains Milk)
25 g
Feta
(Contains Milk)
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Water for the sauce
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de pasta. Snijd de courgette in halve maantjes. Halveer de kumato tomaat.
Leg de courgette en de tomatenhelften op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de groenten 15 - 20 minuten in de oven.
Kook de pasta 7 - 9 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen in de pan. Snijd de peterselie fijn. Pel de knoflook. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in 4 partjes. Hak de hazelnoten grof.
Voeg de feta, kookroom, knoflookteen, de helft van de peterselie en per persoon: het sap van 1 citroenpartje, 1/2 tl citroenrasp, 1/2 el water en 1 el extra vierge olijfolie toe aan een hoge kom. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de opgeklopte feta toe aan de pan met gekookte pasta en meng goed. Voeg wat kookvocht toe als de saus nog te dik is. Breng de pasta op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta met de saus over de borden. Verdeel de geroosterde groenten over de borden. Garneer met de hazelnoten, de za'atar, de overige peterselie en citroenrasp en de overige citroenpartjes.
Weetje: Wist je dat peterselie per gram 3 keer zoveel ijzer bevat als biefstuk? 5 gram peterselie per persoon lijkt misschien weinig, maar draagt wel degelijk bij aan je ijzerinname!