American pancakes met mascarpone
American pancakes met mascarpone

American pancakes met mascarpone

2 porties | met zelfgemaakte frambozensaus en honing

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Door de opgeklopte eieren en het bakpoeder in het beslag zijn deze Amerikaanse pannenkoeken extra luchtig!

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

150 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

2 piece

Egg

(Contains Egg)

200 milliliters

Organic buttermilk

(Contains Milk)

125 g

Raspberries

15 g

Strawberry sauce

(May be present Hazelnuts, Peanuts)

8 g

Baking powder

(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)

50 g

Mascarpone

(Contains Milk)

1 piece

Lemon

Not included in your delivery

2 tablespoon

Sugar

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)2710 kJ
Calories648 kcal
Fat23.8 g
Saturated Fat9.9 g
Carbohydrate85.9 g
Sugar31.4 g
Dietary Fiber5.6 g
Protein22.4 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Whisk
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Saucepan

Cooking Steps

1
  • Kluts de eieren in een kom. Voeg de karnemelk toe en klop alles luchtig met een garde (zie Tip).
  • Weeg 150 g bloem af. Voeg de bloem, 1/2 zakje bakpoeder, 1/2 tl zout en 1 el suiker toe aan een andere kom.
  • Pers de citroen uit boven een kleine kom.
  • Spatel de opgeklopte eieren en karnemelk door het bloemmengsel. Voeg 1 el citroensap toe en meng goed door elkaar.

Tip: Het is luchtig genoeg zodra er veel luchtbellen zichtbaar zijn.

2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Schenk een soeplepel beslag in de pan (zie Tip). Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal tot het beslag op is. Voeg indien nodig tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de koekenpan.

Tip: Let op: je bakt kleine pannenkoeken - deze kun je hoger stapelen.

3
  • Voeg ondertussen de aardbeiensaus en frambozen toe aan een steelpan op middelhoog vuur met 4 el water en 1 el suiker.
  • Laat 2 - 3 minuten sudderen, of tot er een stroperige saus ontstaat.
4
  • Stapel de pancakes op een serveerschaal en verdeel de frambozensaus erover.
  • Serveer met de mascarpone en de honing (zie Tip).

Tip: Dit ontbijt is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Laat dan de honing en/of mascarpone achterwege.