Amerikaanse pannenkoeken van gingerbread
Amerikaanse pannenkoeken van gingerbread

Amerikaanse pannenkoeken van gingerbread

2 porties | met roomkaasvulling en gembersiroop

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.


Tags:
Recipe
Allergens:
Egg
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Egg

(Contains Egg)

200 milliliters

Organic buttermilk

(Contains Milk)

150 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

8 g

Baking powder

(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)

1 sachet(s)

Speculaas spices

5 teaspoon

Fresh ginger

100 g

Cream cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

3 tablespoon

Sugar

1 tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Salt

2 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)2878 kJ
Calories688 kcal
Fat26.3 g
Saturated Fat11.5 g
Carbohydrate90.2 g
Sugar34.2 g
Dietary Fiber4.4 g
Protein23.9 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Pan
Spatula
Whisk
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

1
  • Rasp de gember fijn.
  • Voeg de honing, 4 el water, 2 el suiker, de gember en een kwart van de speculaaskruiden toe aan een kleine pan.
  • Laat 6 - 8 minuten inkoken op middelhoog vuur.
  • Zet het vuur uit en roer 1 el roomboter erdoorheen tot het gesmolten is. Dek af en houd warm tot serveren.
2
  • Klop de eieren in een kom.
  • Voeg de karnemelk toe aan de eieren en blijf kloppen tot het eimengel luchtig is (zie Tip).
  • Weeg 150 g bloem af en voeg toe aan in een kom, voeg een 1/2 zakje bakpoeder toe, de overige speculaaskruiden, 1/2 tl zout en 1 el suiker.
  • Spatel het eimengsel door de bloem.

Tip: Het eimengsel is klaar als je veel luchtbelletjes ziet.

3
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Schep een soeplepel beslag in de pan. Voeg een klein schepje roomkaas toe en bak de pannenkoek ongeveer 2 minuten per kant.
  • Haal uit de pan en dek de pannenkoeken af onder aluminiumfolie om ze warm te houden.
  • Herhaal deze stappen tot al het beslag op is. Voeg telkens wat zonnebloemolie toe als de pan droog wordt.
4
  • Stapel de pannenkoeken op borden en besprenkel met de gembersiroop.