Appeltaart-wentelteefjes
Appeltaart-wentelteefjes

Appeltaart-wentelteefjes

2 porties | met citroenslagroom en stukjes speculaas

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Alsof wentelteefjes nog niet lekker genoeg zijn! In dit recept beleg ze met zelfgemaakte gekaramelliseerde appelmoes, een toefje citroenslagroom en speculaasstukjes.

Allergens:
Milk
Soy
Wheat
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

200 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

1 piece

Lemon

2 piece

Apple

3 teaspoon

Ground cinnamon

2 piece

Brioche bun

(Contains Milk, Soy, Wheat)

2 piece

Egg

(Contains Egg)

125 milliliters

Organic semi-skimmed milk

(Contains Milk)

60 g

Speculaas pieces

(Contains Wheat May be present Gluten)

Not included in your delivery

5 tablespoon

Sugar

4 tablespoon

[Plant-based] butter

100 milliliters

Water for the sauce

Nutrition Values

Energy (kJ)4804 kJ
Calories1148 kcal
Fat68.3 g
Saturated Fat39.9 g
Carbohydrate111.2 g
Sugar60.7 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein20.9 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Grater
Small Bowl
Hand mixer
Fryingpan with lid
Deep Plate
Whisk
Large Frying Pan

Cooking Steps

1
  • Klop met een handmixer de slagroom en 1 el suiker gedurende 2 - 3 minuten.
  • Rasp de citroen boven de slagroom, roer de citroenrasp erdoorheen en zet in de koelkast tot stap 4.
  • Snijd de appels in blokjes van 1 cm en pers de citroen uit boven een kleine kom.
  • Meng in een grote kom de appels, het citroensap en de rest van de suiker.
2
  • Verhit 2 el roomboter in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg het appelmengsel toe en zet het vuur laag. Laat 6 minuten afgedekt koken.
  • Haal het deksel van de pan, roer de helft van de kaneel door het appelmengsel en laat nog 6 minuten sudderen, of tot de appel zacht wordt en de suiker bruin gekaramelliseerd is.
  • Snijd de briochebroodjes doormidden.
3
  • Meng in een groot diep bord de eieren, de melk, een snufje zout en de rest van de kaneel en klop goed.
  • Verhit 2 el roomboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Week de briocheplakken per twee stuks in het eimengsel, tot ze volledig verzadigd zijn.
  • Bak direct gedurende 4 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin zijn. Herhaal dit tot alle plakjes klaar zijn.
4
  • Verdeel de wentelteefjes over de borden.
  • Giet de gekaramelliseerde appelmoes erover.
  • Serveer met een toefje citroenslagroom en strooi de speculaasstukjes erover.