Arancini met gesmolten mozzarella
Arancini met gesmolten mozzarella

Arancini met gesmolten mozzarella

met aioli en smokey tomatenketchup

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze gevulde, gepaneerde rijstballetjes hebben hun naam te danken aan hun vorm en kleur - 'arancini' is namelijk afgeleid van het Siciliaanse woord voor 'sinaasappel'!

Tags:
Veggie
Recipe
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

150 g

Jasmine rice

1 bulb(s)

Mozzarella

(Contains Melk (inclusief lactose))

10 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Selderij)

75 g

Panko breadcrumbs

(Contains Tarwe)

1 piece

Garlic

120 g

Smoky tomato ketchup

1 sachet(s)

Sicilian-style herb mix

50 g

Mayonnaise

(Contains Mosterd, Ei)

50 g

Herbed cream cheese

(Contains Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Flour

2 tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Water for the sauce

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4188 kJ
Calories1001 kcal
Fat52.6 g
Saturated Fat22.4 g
Carbohydrate103.7 g
Sugar11 g
Dietary Fiber3.3 g
Protein26.2 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng 360 ml water met 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. 
  • Giet af indien nodig. Roer de Siciliaanse kruiden door de gekookte rijst en laat, afgedekt, 5 minuten nagaren.
  • Zet de rijst in de koelkast om af te koelen.
2
  • Snijd de mozzarella in blokjes van 1 cm.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de panko 4 - 5 minuten. Breng de panko op smaak met peper en zout.
3
  • Meng de afgekoelde rijst met de kruidenroomkaas, de bloem en 1 el panko. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rol de rijst in balletjes iets groter dan een bitterbal. Druk een mozzarellastukje in het midden van de bal en kneed dicht. Rol de ballen door de panko tot ze gelijkmatig bedekt zijn.
  • Verdeel de arancini over een bakplaat met bakpapier en bak 10 - 15 min bovenin de oven.
4
  • Hak de blaadjes van de peterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Meng de knoflook met de mayonaise, 1 el water en de helft van de peterselie.
  • Serveer de arancini op een grote schaal en garneer met de overige peterselie.
  • Serveer met de mayonaise en de smokey tomatenketchup.