Aspergebox met gerookte zalm | 3-gangenmenu
Aspergebox met gerookte zalm | 3-gangenmenu

Aspergebox met gerookte zalm | 3-gangenmenu

4 porties | Aspergesoep, asperges met zalm en cheesecake-dessert

Het is aspergetijd! Haal het witte goud in huis met onze nieuwe Aspergebox en zet eenvoudig een driegangendiner voor vier personen op tafel.

Met deze box serveer je een witte aspergesoep, asperges op klassieke wijze met zalm, en citroencheesecake. Kook met de beste verse ingrediënten uit het seizoen en proef de lente op je bord.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Egg
Wheat
Soy
Fish
Rye

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 30 minutes
Cooking Time1 hour
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

500 g

Potatoes

1500 g

White asparagus

200 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

1 piece

Shallot

10 g

Tarragon and chives

8 milliliters

Lemon-infused olive oil

1200 g

Baby potatoes

400 g

Hollandaise sauce

(Contains Milk, Egg)

4 piece

Egg

(Contains Egg)

20 g

Fresh curly parsley

(May be present Celery)

6 slice

Bacon

1 pinch

Nutmeg

2 piece

Garlic

4 piece

Lemon cheesecake

(Contains Wheat, Egg, Milk, Soy May be present Tree nuts, Peanuts)

280 g

Smoked salmon

(Contains Fish)

1 piece

White ciabatta

(Contains Rye, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy)

1 piece

Allergen flyer

Not included in your delivery

3 tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

1 piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)14306 kJ
Calories3419 kcal
Fat210 g
Saturated Fat70.2 g
Carbohydrate278.2 g
Sugar73 g
Dietary Fiber48.8 g
Protein94.6 g
Salt8.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Tall-Sided Pan
Slotted Spoon
Stick Blender
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Peeler
Large pan or asparagus pan
Saucepan

Cooking Steps

Soep | Voorbereiden
1
  • Schil de aardappelen en snijd in kwarten. Snijd de sjalot en knoflook grof.
  • Weeg 500 g asperges af. Snijd de onderste 1 - 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden (zie Tip). De kop hoeft niet geschild te worden. Snijd de asperges in stukken van 4 cm. 
  • Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op laag vuur en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de aardappelen en asperges toe. Bak al roerend 1 minuut.

Tip: Schil de asperges van het hoofdgerecht eventueel alvast mee, maar laat deze asperges heel.

Soep | Garnering
2
  • Kook 1 liter water en voeg toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten.
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd het broodje in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de broodblokjes in 6 minuten tot knapperige croutons.
  • Snijd de bieslook en dragon fijn (zie Tip).

Tip: Wil je na het eten van de soep gelijk het hoofdgerecht serveren? Begin dan eerst met stap 4 en ga daarna pas verder met stap 3.

Soep | Serveren
3
  • Haal de soep van het vuur, schep de aspergetoppen uit de pan met een schuimspaan en bewaar apart.
  • Voeg de slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer glad. 
  • Rasp 1 mespuntje nootmuskaat boven de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout. Warm de soep opnieuw kort op.
  • Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Leg de aspergetoppen in het midden en garneer met de spekjes, croutons en verse dragon en bieslook. Besprenkel met de olijfolie met citroen naar smaak.
Hoofdgerecht | Voorbereiden
4
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Was de krieltjes en snijd in kwarten. Meng in een kom de krieltjes met 2 el olijfolie, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  • Snijd de onderste 2 cm van de overige asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden.
  • Breng 2 liter water aan de kook in een grote pan of aspergepan.
Hoofdgerecht | Koken en serveren
5
  • Kook de asperges en het ei 7 minuten. Haal het ei uit de pan en kook de asperges nog 5 minuten. Laat het ei schrikken onder koud water.
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan. Pel het ei en snijd doormidden. Snijd de peterselie fijn.
  • Verdeel de asperges en de krieltjes over de borden. Leg de zalm en het ei op de asperges. Schenk de hollandaisesaus eroverheen.  Garneer het gerecht met de peterselie.
Dessert | Serveren
6
  • Serveer de cheesecakes als dessert.