Asperges met zalm en hollandaisesaus
Asperges met zalm en hollandaisesaus

Asperges met zalm en hollandaisesaus

2 porties | met krieltjes en gekookt eitje

Trap met ons het aspergeseizoen af en bereid met het grootse gemak een verse aspergesoep of klassiek aspergehoofdgerecht. In 4 simpele stappen en met geportioneerde ingrediënten voor 2 of 4 personen. Hoe eet jij je asperges het liefst? Met gerookte zalm, achterham of knapperige spekjes, wij hebben deze week voor iedere smaak een toprecept!

Ga voor dit klassieke hoofdgerecht voor 2 personen met gerookte zalm, hollandaisesaus en een gekookte eitje.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Egg
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

600 g

Baby potatoes

200 g

Hollandaise sauce

(Contains Milk, Egg)

2 piece

Egg

(Contains Egg)

10 g

Fresh curly parsley

(May be present Celery)

160 g

Smoked salmon

(Contains Fish)

500 g

White asparagus

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4367 kJ
Calories1044 kcal
Fat68.6 g
Saturated Fat16.2 g
Carbohydrate68 g
Sugar6.4 g
Dietary Fiber13.9 g
Protein34.9 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Peeler
Large pan or asparagus pan
Saucepan

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de krieltjes en snijd in kwarten.
  • Meng in een kom de krieltjes met 2 el olijfolie en peper en zout naar smaak. 
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
2
  • Breng ruim water aan de kook in een grote pan of aspergepan voor de asperges en het ei.
  • Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden.
  • Kook de asperges en de eieren 7 minuten. Haal het ei uit de pan en kook de asperges nog 5 minuten. Laat het ei schrikken onder koud water.
3
  • Verwarm de hollandaisesaus 2 - 3 minuten in een steelpan.
  • Pel het ei en snijd doormidden.
  • Snijd de peterselie fijn.
4
  • Verdeel de asperges en de krieltjes over de borden. Leg de zalm en het ei op de asperges.
  • Schenk de hollandaisesaus eroverheen. 
  • Garneer het gerecht met de peterselie.