Zelfgemaakte herfstgranola
Zelfgemaakte herfstgranola

Zelfgemaakte herfstgranola

8 - 10 porties | met speculaaskruiden, noten, zaden en appel

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Tags:
Recipe
Allergens:
Oats
Pecans
Almonds
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

200 g

Oats

(Contains Oats May be present Gluten, Tree nuts, Peanuts, Sesame)

1 sachet(s)

Speculaas spices

50 g

Chopped pecans

(Contains Pecans May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

40 g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

40 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

1 tube

Peanut butter

(Contains Peanuts May be present Tree nuts)

1 piece

Apple

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olive oil

5 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

2 tablespoon

Brown sugar

½ teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)4897 kJ
Calories1170 kcal
Fat61.9 g
Saturated Fat8.1 g
Carbohydrate117.8 g
Sugar54.3 g
Dietary Fiber14 g
Protein28.6 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Bowl
Mixing Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Hak de amandelen grof.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes.
  • Leg de appel op een bakplaat met bakpapier en spreid gelijkmatig uit.
2
  • Voeg de havermout, suiker, speculaaskruiden, gezouten amandelen, pecannoten en pompoenpitten toe aan een grote mengkom.
  • Meng in een kom de pindakaas, olijfolie, honing en een snufje zout.
  • Giet het pindakaasmengsel in de grote mengkom en meng met de granola.
3
  • Verdeel de granola gelijkmatig over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de granola 40 - 45 minuten in de oven.
  • Schep de granola elke 10 - 15 minuten om, tot het rondom geroosterd is.
  • Bak de appel 15 - 20 minuten in de oven, of tot de appel gedroogd is. Haal daarna uit de oven om af te koelen.
4
  • Haal de granola uit de oven en laat volledig afkoelen (zie Tip).
  • Meng de gedroogde appel erdoor.
  • Bewaar in een luchtdicht bakje. Zo is de granola maximaal 2 weken houdbaar. 

Tip: Zodra de granola volledig is afgekoeld, wordt hij heerlijk knapperig!