Bladerdeeghapjes met spek, cheddar en pesto
Bladerdeeghapjes met spek, cheddar en pesto

Bladerdeeghapjes met spek, cheddar en pesto

om te delen | met zongedroogde tomaat

.

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Milk
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

75 g

Bacon lardons

75 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

40 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

30 g

Sundried tomatoes

½

Tomato paste

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)4099 kJ
Calories980 kcal
Fat74.5 g
Saturated Fat33.9 g
Carbohydrate49 g
Sugar7.1 g
Dietary Fiber2.6 g
Protein24.3 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spekreepjes toe en bak 4 - 5 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. 
  • Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten fijn. 
  • Meng in een kom de zongedroogde tomaten, pesto en tomatenpuree. 
2
  • Rol het bladerdeeg uit op een snijplank. Laat het bakpapier onder het bladerdeeg zitten. 
  • Smeer het pestomengsel over het bladerdeeg. Laat 1 cm aan de randen over.
  • Strooi de spekreepjes en de geraspte kaas erover.
  • Rol met hulp van het bakpapier voorzichtig het bladerdeeg aan de lange zijde op tot een rol. Haal het bakpapier onder het bladerdeeg vandaan terwijl je rolt.
3
  • Snijd voorzichtig de bladerdeegrol in schijfjes van 2 cm dik. 
  • Leg de bladerdeegrondjes op een bakplaat met bakpapier. Laat genoeg ruimte over tussen de bladerdeegrondjes.
  • Bak de bladerdeeghapjes 20 - 25 minuten in de oven, of tot goudbruin.
4
  • Serveer de bladerdeeghapjes op een serveerschaal.