Bagel met zelfgemaakte zalmsalade
Bagel met zelfgemaakte zalmsalade

Bagel met zelfgemaakte zalmsalade

2 porties | met appel, komkommer en verse bieslook

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Zoals deze frisse bagel met onweerstaanbare zelfgemaakte salade van warmgerookte zalm. Voor dit recept hoef je maar 10 minuutjes uit te trekken en de salade kun je zelfs van te voren bereiden. Zo houd je zeker genoeg tijd over om van je lunchpauze te genieten.

Tags:
Recipe
Allergens:
Sesamzaad
Tarwe
Gerst
Mosterd
Ei
Vis

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time10 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Sesame bagels

(Contains Sesamzaad, Tarwe, Gerst May be present Soja, Noten, Melk (inclusief lactose))

50 g

Mayonnaise

(Contains Mosterd, Ei)

150 g

Hot smoked salmon flakes

(Contains Vis)

1 piece

Shallot

50 g

Radicchio & romaine

1 piece

[Persian] cucumber

10 g

Fresh chives

1 piece

Apple

Not included in your delivery

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Mustard

2 teaspoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories754 kcal
Energy (kJ)3154 kJ
Fat42.9 g
Saturated Fat5.9 g
Carbohydrate61.2 g
Sugar15.2 g
Dietary Fiber3.4 g
Protein27.1 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snipper de sjalot. Snijd de bieslook fijn.
  • Schaaf 8 dunne linten van de komkommer met een dunschiller en snijd de overige komkommer in dunne plakjes.
  • Bak de bagel 4 minuten in de oven.
2
  • Meng in een kom de zalmsnippers met de bieslook en de mayonaise (houd 1/2 el mayonaise apart voor het besmeren van de bagel) en de helft van de sjalot. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, honing en overige sjalot tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Snijd de appel in dunne plakken.
  • Snijd de bagels open en beleg de onderste helft met een paar plakjes appel, een beetje sla, de komkommerlinten en zalmsalade.
  • Besmeer de andere helft van de bagel met de overige mayonaise.
4
  • Meng de overige sla, appel en komkommer met de dressing in de saladekom.
  • Dek de bagel af met de bovenkant en serveer met de salade.