Bananenbrood met pecannoten
Bananenbrood met pecannoten

Bananenbrood met pecannoten

+/- 10 plakken | met dadels en rozijnen

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Bak deze week zelf bananenbrood en geef een twist aan het klassieke recept: met dadels en rozijnen.

Tags:
Recipe
Allergens:
Egg
Wheat
Milk
Pecans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

400 g

Banana bread mix

(Contains Egg, Wheat, Milk May be present Gluten, Peanuts, Tree nuts, Sesame, Soy, Lupin)

3 piece

Banana

3 teaspoon

Ground cinnamon

50 g

Chopped pecans

(Contains Pecans May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

40 g

Chopped dates

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

40 g

Raisins

Not included in your delivery

100 milliliters

Sunflower oil

90 milliliters

Water

3 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Energy (kJ)7106 kJ
Calories1698 kcal
Fat76.2 g
Saturated Fat11.4 g
Carbohydrate219.7 g
Sugar132.5 g
Dietary Fiber9.1 g
Protein26 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Large Bowl
Mixer
Cake tin (25cm length)

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Week de dadels en rozijnen in een kom met water.
  • Prak 2 bananen fijn met een vork (zie Tip). Voeg de honing en kaneel toe en meng goed door elkaar. 

Tip: Hoe bruiner en rijper de bananen, hoe zoeter de cake. Je kunt je bananen sneller laten rijpen door ze naast een avocado te leggen of in een krant te wikkelen. Zijn je bananen toch nog erg hard, dan kun je ze ook pureren met een staafmixer of een keukenmachine.

2
  • Vet een rechthoekig cakeblik in of bekleed de binnenkant met bakpapier.
  • Meng in een grote kom de geprakte bananen met de bananenbroodmix, de zonnebloemolie en het water. Mix het geheel met een staafmixer. 
  • Voeg de pecanstukjes, rozijnen en dadels toe en meng goed.
3
  • Giet het beslag in het cakeblik.
  • Halveer de derde banaan in de lengte en leg met de snijkant naar boven in het beslag.
  • Bak het bananenbrood 45 - 55 minuten in de oven.
4
  • Controleer of het bananenbrood klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er droog uit? Dan is het bananenbrood klaar!
  • Haal uit de oven en laat het bananenbrood 15 minuten afkoelen in het blik.

Tip: Wil je de volgende dag weer warm bananenbrood? Toast de plakken even in een broodrooster, of warm ze kort op in de oven.