Bakbox | Bosvruchten crumble
Bakbox | Bosvruchten crumble

Bakbox | Bosvruchten crumble

4 porties | met frambozen, blauwe bessen en zelfgemaakt deeg

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Kies deze week voor bosvruchtencrumble! De vulling van bosbessen en frambozen krijgt een kruimelige topping met citroen en kaneel. Ideaal bij een heerlijk kopje koffie of thee!

Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Lemon

200 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

3 teaspoon

Ground cinnamon

100 g

Cane sugar

(May be present Gluten)

300 g

Fresh raspberries and blueberries

8 g

Cornflour

(May be present Gluten)

Not included in your delivery

100 g

[Plant-based] butter

2.5 tablespoon

Brown sugar

Nutrition Values

Energy (kJ)4403 kJ
Calories1052 kcal
Fat42.1 g
Saturated Fat26.6 g
Carbohydrate152.8 g
Sugar75.8 g
Dietary Fiber9.6 g
Protein15.5 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Large Bowl
Bowl
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd 100 g roomboter in kleine blokjes en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Rasp de schil van de citroen.
Kneden
2
  • Meng in een grote kom de bloem, kaneel, het rietsuiker en de citroenrasp.
  • Voeg de roomboterblokjes toe en meng het geheel met je handen. Blijf kneden tot er een kruimelige textuur ontstaat en het deeg aan elkaar blijft plakken wanneer je erin knijpt. 
  • Maak grove kruimels van ongeveer 1 cm groot door het deeg tussen je vingers te wrijven en aan te drukken. 
Bakken
3
  • Meng in een kom de bosbessen, frambozen, maizena en 2 1/2 el bruine suiker goed door elkaar.
  • Voeg het bessenmengsel toe aan een kleine ovenschaal.
  • Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over het bessenmengsel.
  • Bak de bosvruchtencrumble 25 - 30 minuten in de oven, of tot de crumble goudbruin kleurt.
Serveren
4
  • Laat de crumble voor serveren 5 - 10 minuten afkoelen.